Abone Ol

Saadet Partisi'nin kanalı TV5 neden tarikattaki tecavüz rezaletini aklamaya çalışıyor?

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında imam nikahı ile 'evlendirdiği' kızının abisi Saadet Partisi yayın organı TV5'te skandal açıklamalarda bulundu. İstismarı aklamaya çalışan abi Muhammed Sıddık Gümüşel, çıkan haberler için "Çok canice bir iftira, kurgu" diye konuştu. Türkiye'yi sarsan olayda Saadet Partisi ve medyasının neden bu rezaletin arkasında durduğu sorusu merak konusu oldu.

Saadet Partisi'nin kanalı TV5 neden tarikattaki tecavüz rezaletini aklamaya çalışıyor?

Türkiye'nin karanlık tarikat tarihindeki skandal olaylara bir yenisi daha eklendi. Tüm Türkiye'nin gündemine oturan tarikat karanlığındaki istismarın "aklanma" çabası sürüyor. Altılı masa liderleri peşpeşe açıklamalar yapıp iğrenç olayı lanetlerken Temel Karamollaoğlu'nun ses çıkarmaması dikkatlerden kaçmadı. Dahası Saadetin kanalı TV5 de, 6 yaşında evlendirilen çocuğun aliesini ekrana çıkarıp tarikat savunmasına girişti.

Yusuf Ziya Gümüşel isimli tarikat liderinin 6 yaşındayken "evlendirdiği" H.K.G.’nin abisi Muhammed Sıddık Gümüşel, çıkan haberlerin kurgu olduğunu iddia ederek, "ilişkiye girmeye fiziksel olarak müsait olmayan bir bayan evlenmesini... İslamiyet kesinlikle bunu yasaklamıştır. 6 yaşında bir çocuğu evlendirdiniz demek bu canice bir iftiradır” açıklamasında bulundu.

"PLANLANMIŞ, KURGU BİR İŞLEM"

Saadet Partisi'nin kanalı TV5'e konuşan Gümüşel, "Bunun hepsi program dahilinde, birkaç ay evvel planlanmış olarak yapılmış bir işlem. Ama tabii dediğim gibi bunun detaylarını ancak o bilir niye yaptığını. Yani onun içindeki olan, onun kalbinde olan, o isteği veyahut da o sebepleri, o nedenleri ben bilemem. Ama bunun tamamıyla planlı programlı bir iki ay evvelden ayarlanmış bir kurgu olduğu zaten iddianameyi okuyan, ses kayıtlarını inceleyen ve biz ailenin tanık olarak dinlenen ve dinlenen biz ailenin ifadelerinde bunların hepsi mevcuttur." diyerek çocuk istismarını aklamaya çalıştı.

"6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU EVLENDİRDİNİZ DEMEK CANİCE BİR İFTİRA"

Gümüşel, açıklamasının devamında şunlaru kaydetti:

"Yani bunun ikisini beraber bağdaştırarak, 6 yaşında bir çocuğu yani bu çok canice bir iftir hani bu çok canice bir iftira. 6 yaşında bir çocuğu evlendirdiniz demek bu canice bir iftira aslında. Yani bu İslamiyet'te de olmayan bir şeyi İslamiyet'te varmış gibi şimdi burada İslamiyet'te yok derken yani ilişkiye giremeyecek bir çocuğu evlendirmek İslamiyet'te suçtur yani böyle bir şey olamaz, mümkün değildir böyle bir şey. Yani 6 yaşında İslamiyet buna cevaz vermiyor. Çünkü ilişkiye girmeye fiziksel olarak müsait olmayan bir bayan evlenmesini İslamiyet kesinlikle bunu bunu yasaklamıştır."

DAHA ÖNCE DE YALANLANDI, TİMUR SOYKAN BELGELERLE YANIT VERDİ

H.K.G.'nin 29 yaşındaki Kadir İstekli ile "evlendirildiği" ve uzun yıllar istismara maruz bırakıldığı daha önce istismarın üzerini örtmeye çalışan H.K.G.'nin kardeşleri tarafından da yalanlanmıştı. Ancak istismarı ortaya çıkaran Gazeteci Timur Soykan, kardeşlerin "yalan" iddialarına belgelerle yanıt vermişti.

"Öncelikle bu kişiler de bu acıyı yaşadıkları için üzgünüm. Hiçbir çocuk bunları yaşamamalı. Ama iddialarına yanıt vermem gerekiyor" diyen Soykan, şunları kaydetmişti:

H.K.G., 6 yaşında imam nikahı kıyılmasıyla birlikte cinsel istismarın başladığını anlatıyor. Bunun kendisine bir oyun olarak anlatıldığını söylüyor. (Not: İddianamedeki ifadeyi rahatsız edici kısımları ve H.K.G.'nin adının açık yazıldığı kısımları çıkararak yayınlıyorum.)

Kardeşleri, H.K.G'nin psikolojisinin bozuk olduğunu, yalan söylediğini savunuyor. Ama H.K.G. 6 yaşında başlayan istismarı kanıtlamak için Kadir İstekli ile konuşmasını kaydetti ve savcılığa sundu. H.K.G. gittiği doktorun sözlerini aktarıyor. İstekli de istismarı kabul ediyor.

Hatta Kadir İstekli kendisinin 6 yaşında kızı olsa evlendireceğini ama cinsel istismara izin vermeyeceğini söylüyor. 'Hocaefendi' diyerek kastettikleri H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel.

H.K.G., konuşmanın devamında evde Kadir İstekli'ye "Damadım" denildiğini anlatıyor. Kendisine yetişkin gibi davranıldığını ifade ediyor. Kadir İstekli "Ufaklığın öyle geçti" diyor. Kadir İstekli savcılık ifadesinde kavga çıkmaması için böyle konuştuğunu savundu.

Kardeşleri, H.K.G.'nin gelinlik fotoğrafının icazet töreninden olduğunu anlatıyor. Fotoğrafa dava dosyasından ulaştık ve H.K.G. ifadesinde 6 yaşında imam nikahından sonra çekilen fotoğraftan bahsediyor. Kadir İstekli'nin kendisinin fotoğraf stüdyosuna götürdüğünü anlatıyor.

Üstelik H.K.G.'nin savcılığa sunduğu tek fotoğraf bu değil. Henüz küçük bir çocukken Kadir İstekli ile çekilmiş çok sayıda fotoğrafı savcıya verdi. Kardeşleri videoda bu fotoğraflara bir açıklama getirmedi.

H.K.G. ifadesinde 13 yaşında törensel nişan, 14 yaşında ise düğün yapıldığını anlatıyor. Bunun fotoğrafını da savcılığa sundu. Fotoğrafta kolunda bilezikler de görünüyor.

H.K.G.'yi 14 yaşındayken annesi hastaneye götürüyor ve doktor istismar anlayıp polise haber veriyor. Soruşturmada doğum kağıdı istenmiyor, bunun yerine kemik yaşı tespitine gönderiliyor. H.K.G. yerine 21 yaşındaki kadının tarikatça teste sokulduğu tespit edildi.