Abone Ol

Rusya'da TV spikerleri artık evlerinden yayın yapıyor

Rusya devlet televizyonu Rossiya-24'ün ekran yüzleri iki haftadır evlerinden haber sunuyor.

Rusya'da TV spikerleri artık evlerinden yayın yapıyor

Corona virüsü salgını nedeniyle artan risk, medya çalışanlarını evinden çalışmak durumunda bırakıyor.

Corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla, tedbir olarak 26 Mart'ta evden çalışma sistemine geçtiğini duyuran devlet televizyonu Rossiya-24’ün sunucuları artık haberleri evlerinden sunuyor.

Sunucuların haberleri aktarırken kanalın logosu ve evde kalma çağrısı bulunan tişörtler giydiği görüntüler özellikle sosyal medyada en çok paylaşılan görüntülerden oldu.

“TEKNİK SORUNLARA RAĞMEN YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERİYORUZ”

Sunuculardan biri, “Kanalımız uzaktan çalışıyor, evde kalıyoruz. Teknik sorunlara rağmen, televizyon yayının dahi evden yapılabileceğini göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İzleyiciler bir yandan az da olsa sunucuların ev hayatlarına tanık oluyor.
Yeni Genel Yayın Yönetmeni Vedomosti'yi karıştırdı! Çalışanlar isyan etti: Görevden alınYeni Genel Yayın Yönetmeni Vedomosti'yi karıştırdı! Çalışanlar isyan etti: Görevden alın

RUSYA’DA ALINAN ÖNLEMLER

Sputnik’teki habere göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da 26 Mart'ta Belediye Başkanı Sergey Sobyanin tarafından 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişiler için zorunlu karantina kararı alınmıştı.

Ay sonunda ise kentin genelinde karantina uygulanmaya başladı. Karara göre, kent sakinleri yalnızca en yakın market veya eczaneye gidebilecek, acil tedaviye başvurabilecek, evlerinin 100 metre uzağına kadar mesafede köpeklerini gezdirebilecek, çöpü çıkarabilecek ve sadece mecburi olması durumunda işe gidebilecek.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin diğer bölgelere de Moskova gibi karantina uygulamasına geçme çağrısı yapmıştı. Karantina uygulanan bölgelerde tedbir kurallarını ihlal edenlere 1 Nisan'dan itibaren para cezası verilmeye başlandı.

Rusya'da son 24 saatte corona virüsü vaka sayısı 1154 kişi daha artarak 7 bin 497'ye ulaştı.