Abone Ol

Rus Turistlerin Boşluğunu Ukraynalılar Dolduracak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın korona virüs salgını sebebiyle uçuş kısıtlaması getirmesinin ardından Türkiye’ye Ukraynalı turist akışının artırılmasını planladıklarını açıkladı.

Rus Turistlerin Boşluğunu Ukraynalılar Dolduracak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’nın korona virüs nedeniyle uçuş kısıtlaması getirmesinin ardından Türkiye’ye Ukraynalı turist akışının artırılmasını planladıklarını belirtti.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Zelenski geçen hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılıklı turizm için olumlu koşulların yaratılmasını konuştuklarını ifade etti.

“TÜRKİYEYİ DESTEKLEDİĞİMİZİ GÖSTERMELİYİZ”

Ukrayna vatandaşlarına seslenen Zelenskiy, Türkiye’ye tatile gitmeleri için çağrıda bulundu.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi ile bir toplantının ardından yaptığı açıklamada Zelenski, “Kendisi ile (Erdoğan) Ukraynalı ve Türk turistler için özel koşullar hakkında konuşuyoruz. Ukrayna ve Türkiye vatandaşlarının turizm seviyesinin nasıl artırılabileceğini görüşüyoruz. Özellikle de şimdi birbirimizi desteklemeliyiz. Erdoğan bizi, bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi destekliyor” diye konuştu.

“Rusya’dan Türkiye’ye turizmin kısıtlanacağını duydunuz” diyen Zelenskiy, “Bu onların kendi meselesi. Ben aksine bizim akışı artırmamız ve Türkiye’yi desteklediğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Ziyaret sırasında önemli anlaşmalara imza atıldığını belirten Zelenskiy, “Jeopolitik sorundan bahsederken, bugün en önemlisi, Ukrayna’nın huzuru ve partnerlerimizin desteği. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna’yı desteklemesi, geçici olarak işgal altındaki topraklarımızı desteklemesi, Kırım’ı desteklemesi önemli. Bizim duruşumuzu desteklemesi, Kırım’ın ilhakını tanımaması önemli” diye konuştu.