Abone Ol

Rus kadınlarının güzelliği nereden geliyor?

Bu soruya verilebilecek belki de milyonlarca cevap var. Ama yine de meseleye bilimsel bir açıklama getirmek mümkün mü? RBTH yazarları bu açıklamaları üç başlık altında topluyor...

Rus kadınlarının güzelliği nereden geliyor?

Rus kadınlarının güzelliği nerden geliyor?

Bu soruya verilebilecek belki de milyonlarca cevap var. Ama yine de meseleye bilimsel bir açıklama getirmek mümkün mü? RBTH yazarları bu açıklamaları üç başlık altında topluyor.

İşte Türk Rus sitesinde yer alan Rus kadınların bu kadar güzel olmasının üç sebebine dair nedenler…

1. Etnik çeşitlilik

Rusya 200'e yakın etnisitenin asırlardır iç içe yaşadığı bir coğrafya. Tatarlar, Slavlar, Yakutlar, Fin-Ogurlar, Yahudiler, hatta Koreliler.

Genetik havuzun bu denli çeşitli olması, cinsel seçilim yasalarıyla bir araya gelince güzellik korunmuş ve sonraki kuşaklara aktarılmışa benziyor.

2. Güzel görünmeyi becerebilme sanatı.

Rus kadınlarn güzel olduğu kuşkusuz. Ama bir o kadar şüphe götürmeyen bir gerçek de bakımlı olmayı ve iyi giyinmeyi çok iyi bilmeleri.

Moskova ve St. Petersburg dışındaki şehirlerde bile dünya ile rekabet edebilecek düzeyde güzellik merkezleri var.

3. Eğitim

Güzelliği tamamlayan özelliklerden biri de entelektüel beceriler. Bu da sadece eğitimle mümkün.

Kadınların eğitimi konusunda Rusya coğrafyasının gelenekleri ise çok eskilere gidiyor. On sekizinci ve on dokuzuncu yüzyılda Petersburg ve Moskova'da kurulan ve kabuk değiştirerek olsa da faaliyetlerini bugüne kadar sürdüren kadınlara yönelik pek çok yüksek eğitim kurumu mevcut.

2019 itibarıyla yüksek eğitim sahibi kadın oranı yüzde 37. Bilim insanlarının yüzde 40'ı, doktorların yüzde 60'ı kadın.