Abone Ol

Rus güzel Sofya'dan ilginç Rus uçağı mesajı

Antalya Film Festivali’nde 3 ödül kazanan ve Menderes Samancılar ile Rus Sofya Khandamirova’nın da rol aldığı ‘Rüzgarın Hatıraları’ isimli filmin seyirci ile buluştuğu galada ‘Diktatörlerin savaşı dostluğumuzu engelleyemez!” mesajı verildi.

Rus güzel Sofya'dan ilginç Rus uçağı mesajı

Maltepe’de düzenlenen gala gecesine filmin oyuncuları ve çok sayıda sinemasever katıldı. Rus oyuncu Sofya Khandamirova da diğer oyuncular gibi duygularını dile getirdi. Khandamirova’dan sonra mikrofonu alan Menderes Samancılar, “Kendisi Rus vatandaşıdır. ‘Diktatörlerin savaşı bizim dostluğumuzu asla engelleyemez! dedi. Biz halkız, onun için bir aradayız. Evrensel barışa hep birlikte imza atmak ne güzel. Biz kalbimizi sonuna kadar açıyoruz. Bu filmde sizlere ve dünya barışına ulaşmaya çalıştık. Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak birbirimizi kucaklarsak, işte bu film mesajını yerine getirmiş demektir Ne mutlu bizi anlayanlara!” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası, çekimleri İstanbul, Artvin ve Batum’da gerçekleştirilen, gazeteci, çevirmen ve ressam Aram’ın İkinci Dünya Savaşı döneminde, siyasi nedenlerle hayatını kurtarmak için İstanbul’dan kaçışını konu alan filmin gösterimi yapıldı. Oyunculara çiçek hediye edildi.