Abone Ol

RTÜK'ten Habertürk TV'ye 5 kez program durdurma cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın HaberTürk’te katıldığı programdaki sözleri nedeniyle kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezası verdi.

Habertürk TV'ye 5 kez program durdurma cezası

CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyesi Okan Konuralp, Twitter hesabından, "Üst Kurul’un bugünkü toplantısında, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet Fabrikası- Katar ilişkisiyle ilgili sözleri görüşülmüş; yayıncı kuruluşa oy çokluğuyla yüzde 5 İdari Para Cezası ve 5 kez program durdurma cezası verilmiştir.

CHP Milletvekili Başarır’ın, sözlerinden neyi kastettiğini yayın içerisinde ve son derece açık bir şekilde, zamanında izah etmiş olduğu, yayın moderatörünün, RTÜK içtihatlarına uygun olarak, konuğunun sözlerini izah etmesine, açıklık getirmesine olanak tanıyan bir yaklaşım gösterdiği ve taptırıma dayanak olan uzman raporunun eksik olması, bazı ifadelerin değerlendirilmesinde yanlışlıklar bulunduğu gerekçeleriyle kurulun oy çokluğuyla aldığı karara katılmadım." paylaşımını yaptı.

Konuralp, "Karar, hukuki ve vicdani dayanaktan yoksun bir karardır. Bu çerçevede Sayın İlhanTaşçı  ile birlikte karara karşı oy kullandığımız bilgisini  kamuoyuna sunarız..." ifadesini kullandı.