Abone Ol

RTÜK, Halk TV'ye en üst sınırdan ceza verdi!

RTÜK bu kez de Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti.

RTÜK, Halk TV'ye en üst sınırdan ceza verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemiz medya ve siyasetteki virüslerden de kurtulacak' sözlerinin ardından, televizyon kanallarına yayın durdurma ve para cezaları, yazar ve siyasetçiler hakkında soruşturmalar peş peşe gelmeye başladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV, Tele 1'den sonra son cezayı Halk TV'ye kesti. RTÜK, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Sözüm Var' programındaki yorumlarından dolayı Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi. Cezaların üst sınırdan olması dikkati çekti.

RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşçı, cezayı Twittter hesabından duyurdu. RTÜK kararı 3'e karşı 6 üyenin oyuyla yani oy çokluğu ile aldı.

Halk TV, RTÜK'ün kararını 'İktidar Cenderesi' olarak nitelendirdi.

RTÜK geçtiğimiz hafta da Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına ceza vermişti. Ceza aynı maddeden verilmiş olsaydı Halk TV'nin lisans iptali riski daha da yükselmiş olacaktı.

Medya Mahallesi'ne de ceza gelmişti

RTÜK, geçtiğimiz hafta İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına da 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası vermişti.