Abone Ol

RTÜK, DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi Haber Sitelerini Yasaklattı

İki haber sitesine de erişim sağlanamazken, girebilenlerin karşısına "Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir," ifadeleri çıkıyor

RTÜK, DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi Haber Sitelerini Yasaklattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) talebiyle Voice of America (Amerika’nın Sesi) ve Almanya merkezli Deutsche Welle (DW) haber sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bu akşam erişim engellendi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı erişim engelini sosyal medyadan "İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi!" sözleriyle duyurdu. 

amerikaninsesi.com'a girilmeye çalışıldığında, "30/06/2022 tarihli ve 2022/7982 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir," ifadeleriyle karşılaşılıyor.

dw.com'da da "30/06/2022 tarihli ve 2022/7978 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir," ifadeleri yer alıyor. 

RTÜK, 9 Şubat’ta Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews Türkçe’ye lisans alması için üç gün süre tanıyacağını, aksi halde sitelere erişimin engelleneceğini bildirmişti. 

RTÜK, Euronews için "internet yayın lisansı alma" şartını kaldırmıştı 
RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK'ün, Euronews'in başvurusu üzerine "internet yayın lisansı alma" şartını kaldırdığını duyurmuştu. Sansür ve engellemelere
Erişim engeli kararının ardından Amerikanın Sesi, "İnternet içeriklerine erişim engeli yaşandığı zaman Voice of America'yla (VOA) anlaşmaları da olan "Psiphon" ve "nthLink" program ve uygulamalarını kullanarak sansür ve engellemeleri aşıp internette istediğiniz içeriğe erişebilirsiniz," açıklamasında bulundu. 

VOA Türkçe 9 Şubat'taki RTÜK uyarısını işaret etti
VOA Türkçe, sosyal medya hesabından erişim engeliyle ilgili, şu bilgileri aktardı: 

"RTÜK'ün 9 Şubat'taki kararı doğrultusunda görüntülü haberleriyle ilgili lisans başvurusu yapmamaları gerekçesiyle VOA Türkçe ve DW Türkçe'ye erişim engelleme kararı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin bugünkü kararıyla hayata geçirildi"