Abone Ol

RTÜK Cezasıyla Dikkat Çeken Kızılcık Şerbeti'nde Kıvılcım'ın Oruç Konuşması Gündem oldu

Kızılcık Şerbeti son dönemin en sevilen dizilerinden biri. Gerçek bir hikayeden uyarlama dizide anlatılanlar ve konunun işleniş biçimi, izleyicilerin pek çoğunun hayatlarından bir kesit bulmasını sağlıyor. Geçtiğimiz bölümlerden birinde dizide geçenler sebebiyle RTÜK'ün verdiği ceza ile de çok konuşulmuştu. Bu akşam yayınlanan bölümde Kıvılcım'ın konuşması yine gündem oldu!

RTÜK Cezasıyla Dikkat Çeken Kızılcık Şerbeti'nde Kıvılcım'ın Oruç Konuşması Gündem oldu

Kızılcık Şerbeti konusu ve konunun işlenişi ile son dönemin en beğenilen yapımlarından biri.


Gerçek bir hikayeden uyarlanan dizide izleyiciler yaşananların kendi hayatlarından izler taşıdığını düşünüyor ve bu sebeple de çok seviliyor.

Ancak çok kısa bir süre önce Nursema'nın evlendiği erkek tarafından camdan aşağı itilmesi sonucu RTÜK ‘kadına karşı şiddet’ sahneleri nedeniyle 5’er kez yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası vermişti.

RTÜK'ün verdiği ceza ise izleyici tarafından tepki ile karşılanmıştı. Bu gündem henüz bitmeden, bu akşam yayınlanan bölümde Kıvılcım'ın konuşması büyük ilgi çekti.

Kıvılcım yaptığı konuşmada, “İsteyen içki içsin, isteyen çay içsin; bundan rahatsız olan varsa da gitsin orucunu evde açıversin. Burası laik bir ülke ve bunun için bu halk çok mücadele verdi. Ayrıca, İstanbul kozmopolit ve turist akınına uğrayan bir yer.” dedi.


Onun yaptığı bu konuşma izleyicilerin büyük oranda dikkatini çekti ve pek çok yorum yapılmasını sağladı.