Abone Ol

RTGD'de 2 Milyon Liralık Ödül skandalında Flaş Gelişme: Hande Fırat İstifa Etti

Medyafaresi.com- Hande Fırat’ın sponsorlar meselesinden rahatsız olduğu istifa kararını da bu nedenle aldığı gelen haberler arasında.

2 Milyon Liralık Ödül skandalında Flaş Gelişme: Hande Fırat İstifa Etti

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin her yıl düzenlediği Medya Oscarları töreniyle ilgili başlayan tartışma bitmiyor.

13 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapılan törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı.

Ödül törenine sponsor olan iş adamlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan da plaket vermişti. Erdoğan elinden plaket alan isimlerden Murat Kapki, Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur’un, “İmamoğlu’nun reklamcısı Külliye’ye nasıl sızdı, amacı neydi” başlıklı yazısıyla tepkisine neden oldu.

Fuat Uğur Kapki’nin kardeşinin FETÖ’cü olduğunu iddia ettiği yazısında, iş adamının törende plaket alabilmek için derneğe 2 Milyon TL sponsor olduğunu yazdı.

Dernek Başkanı Şebnem Bursalı ile sosyal medya üzerinde tartışan Fuat Uğur, söz konusu bilgileri Şebnem Bursalı’dan aldığını söyledi.

Ödül seçimleri hayli tartışılan RTGD, bu ödül töreninin ardından karıştı. Dernek Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevini yürüten Hande Fırat’ın ödül töreninden önce istifa etmek istediği ancak, törene gölge düşmemesi için beklediği belirtilirken, törenin ardından yönetimden çekildiğini Şebnem Bursalı’ya bildirdiği öne sürüldü.

Hande Fırat’ın sponsorlar meselesinden rahatsız olduğu istifa kararını da bu nedenle aldığı gelen haberler arasında.

Gazeteci Murat Ağırel de dün gece Halk TV’de katıldığı programda Hande Fırat’ın istifa ettiğini izleyicileriyle paylaştı.

Gelişmeler her zaman olduğu gibi Medyafaresi’nde olacak.