Abone Ol

Şahintepe'liler Eylemde: Gürsel Tekin Yeni Kent Sürgünleri Ortaya Çıkıyor

Riskli bölge ilan edilmesi nedeniyle evlerinden olan stanbul Başakşehir Şahintepe mahallelisinin eylemine katılan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin iktidara seslendi.''Yeni Kent Sürgünleri ortaya çıkıyor,yapmayın ''dedi.

Şahintepe'liler Eylemde: Gürsel Tekin Yeni Kent Sürgünleri Ortaya Çıkıyor

İstanbul’un Başakşehir ilçesinin Şahintepe bölgesinin riskli alan ilan edilmesi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda olan mahalleliyle buluşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 3 kişi rant vurgunu yapacak diye yüzlerce insan evinden, barkından edilemez. Başakşehir Şahintepe'de yapılan imar uygulaması ile onlarca aile mağdur ediliyor, yeni kent sürgünleri ortaya çıkıyor diyerek tepkisini dile getirdi

Eylemdeki mahalle sakinleri ile buluşan CHP İstanbul Milletvekili Tekin, şöyle konuştu:

Son iki yıldır İstanbul'un dört bir yanında benzer olaylar var ama böylesi bir olayı ilk kez tanık oluyorum. Şu annelerin gözyaşlarına bakın. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Sayın Vali biraz vicdanınız varsa, biraz birazcık yüreğiniz varsa gelin şurada vatandaşların, bu annelerin anlatımlarını dinleyip ona göre uygulamanızı yapın. Ne uygulaması yapıyorsunuz? Siz burada 300 haneyi sürgün edeceksiniz. 3 tane rantçı sevindireceksiniz. Yazıktır, günahtır buna izin vermeyin.” dedi

Mahallelinin sorunlarını tek tek dinleyen Tekin, “Cumhurbaşkanı’na hitaben “Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz bu ülkeyi yönetenlere de sesleniyoruz:  Sakın ha bu insanların evlatları olan polisleri vatandaşın üstüne göndermeyin, böyle bir şeye teşebbüs etmeyin. Buradaki insanların tamamı sonuna kadar haklılar bunu devletin bütün yöneticileri bilmeli ve ona göre davranmalı.” dedi.

Tekin, “mahalle sakinlerine, “Hakkınıza sahip çıkacaksınız. Biz de sizin yanınızda olacağız. Sakın yerinizi yurdunuzu terk etmeyin” şeklinde konuştu.

Ev sahibi bir kadın da, “Ben buradan Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. 'Ben her zaman halkımın arkasındayım' diyordu. Nerede halkının arkasında? Biz bir Suriyeli kadar değil miyiz” diye konuştu.

Kanser hastası olduğunu ifade eden bir mahalleli, “Ben Ak Parti’ye oy verenlerden biriyim. Yıllar önce çocuğum daha bebekken çok büyük zorluklarla bu arsayı satın aldım. Ben hem dulum, hem yetimim, hem öksüzüm tek başıma ve kanser hastası olduğum halde şu an hala çalışıyorum. ‘Sokağa çıkın’ denildiğinde sokağa ilk biz çıktık. Bu vatan için bu millet için bu devlet için çıktık. Ne provakatörüm ne partiliyim.

Sadece adalet, insanlık için buradayım. Biz hakkımızı istiyoruz. 30 yıl önce bizim burayı aldığımız parayla şimdiki para asla bir olamaz. Bugün bir ev almaya kalksam 1 Milyon TL. Bu parayı ben neyle kazanacağım? Ben kanser hastasıyım. Kaç yıl yaşayabilirim? Kaç yıl çocuklarımın başında annelik yapabilirim? dedi