Abone Ol

Ronaldo'yu traş eden Türk: Barber King Şenol Erdoğan kimdir?

Türkiye’den İngiltere’ye gittiğinde ne bu kadar büyük hayalleri vardı, ne de İngiliz ünlüleri tarafından bu kadar sevileceğini tahmin ediyordu…

Ronaldo'yu traş eden Türk: Barber King Şenol Erdoğan kimdir?

Şenol Erdoğan’ın hikayesi Tunceli’de doğarak başladı ve 2 yaşında ailesi ile birlikte Menemen’e taşınarak devam etti. Daha 14 yaşında saç kesmeye başlamıştı bile.

19 yaşında İngiltere macerası için yola koyuldu…

Şenol Erdoğan hikayesini bakın nasıl anlatıyor?

Dil kursu için Londra’ya gitmem hayatımın dönüm noktası oldu. Sadece 6 ay kalıp dönecektim. Aileme çok düşkün bir yapım var ve o dönem çalışmam da gerekiyordu. Hem kurs hem de işi bir arada götürmeye başladı. Önce Bir markette çalıştım sonrasında bu iş bana göre değil diyerek ilanlardan berberlik işini buldum. Herkes bildiği işi yapmalı…

Ronaldo'yu traş eden Türk: Barber King Şenol Erdoğan kimdir? - Resim: 1

Yıllar içinde kendi salonumu açtım işlerin kötüye gittiği maddi sıkıntılar yaşadığım dönemlerde oldu hatta kuaför salonumu sattım ama pes etmedim. Kısa süre içinde daha iyisini açarak yoluma devam ettim.

Barber King markasını kurarken aklımda sadece işimin hakkını verecek hizmeti ortaya koymak ve saç tasarımlarıyla fark yaratmak vardı. Şu an beni ismimle değil Barber King olarak çağırıyorlar. Beni saç sanatçısı olarak da görenler var ve aslında işin sırrı da tam burada yatıyor. İngiltere de beni tercih edenler arasında spor dünyasından siyasilere ve iş adamlarına kadar geniş bir yelpaze var.

Ronaldo'yu traş eden Türk: Barber King Şenol Erdoğan kimdir? - Resim: 2

Dönüm noktası Manchester United’ın efsane oyuncu Rio Ferdinand’ın oğlunu tıraşa getirmesiydi. Onu salona girerken ilk gördüğümde gözlerime inanamadım ve yerimden ok gibi fırlamıştım adeta. O bir efsane.

Sonrasında kedisi tıraşa geldi ve bu böyle bugüne kadar devam etti. Onun sayesinde Dünya Yıldızı Cristiano Ronaldo’yu da traş ettim ama yaşadığım heyecan ve duyguyu anlatamıyorum. Usturamın ucunca dünyanın 1 numaralı futbolcusu vardı.

Ronaldo'yu traş eden Türk: Barber King Şenol Erdoğan kimdir? - Resim: 3

Sonrasında şu anki İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın kardeşi, milletvekilleri ve iş adamları müşterim oldu. Sadece İngiltere değil yurt dışına bile özel olarak saç kesmeye gidiyorum. Bu inanılmaz bir duygu. Yaptığınız işin aslında sadece bir saçı kesmek değil bir imaj ortaya koymak olduğunu fark ediyorsunuz..

Son trendleri, modayı her zaman yakından takip ederim… Müşterim top sen de dediği zaman ona kafamdaki yeni imajla ilgili tüm alternatifleri de sunarım.

Rio Ferdinand demişken damadı Türkiye’de evlendirdik. Ülkemi çok seviyorum ve en iyi şekilde kendi alanımda da temsil ettiğimi düşünüyorum. Dünya yıldızını ikna etmek için çok uğraştım. Yeter ki İngiltere’de ya da dünyada Rio’nun Türkiye’de evlendiği haberleri çıksın, ülkemin tanıtımına katkı sağlasın diye.

Ronaldo'yu traş eden Türk: Barber King Şenol Erdoğan kimdir? - Resim: 4

Ve başardım… Marmaris’de Doğuş Grubu’na ait lüks bir otel de müthiş bir düğün yaptık ve Yunanistan’da yapılması planlanan düğün Barber King’in devreye girmesiyle ülkemizde gerçekleşti.

Ve şu an 3 salonla devam ediyorum, bu sayı 5’e kadar çıkmıştı. Şimdiki hedefim Londra merkezde en ünlü caddelerde salon açmak ve ardından başta Türkiye olmak üzere, Dubai ve Madrid’de yer almak istiyorum. Dördüncü salon için hazırlıklar yapılıyor kısa sürede Londra’nın ünlü caddesinde boy göstereceğiz.

Kovid-19 salgını dolayısıyla şu an İngiltere’de Lockdown var ve her yer kapalı. Yurt dışına saç kesimleri için gittiğim kişilere de risk olduğu için şu an gitmiyorum. Ben de bunu fırsat bilerek İzmir’e ailemin yanına geldim. Bir an önce bu salgından tüm dünyanın kurtulmasını diliyorum. Hepimiz çok yorulduk.

ŞENOL ERDOĞAN INSTAGRAM