Abone Ol

Fahri Ekonomi Bakanı ROK Kripto Paraya El Attı

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı kripto paraların riskinin iyice arttığına dikkat çekerek, 1982 Bankerler Krizi'ndeki gibi vatandaşların mağdur olacağını söyledi.

Fahri Ekonomi Bakanı ROK Kripto Paraya El Attı

Fahri Ekonomi Bakanı ROK Kripto Paraya El Attı - Resim: 1Kripto para ile ödeme işlemleri yasaklandı

Kripto para ile alışverişin önüne geçmek için Merkez Bankası yönetmelik yayımladı. Hemen her gün ortaya çıkan kripto para ile tost, otomobil satışı gibi işlemler 30 Nisan'dan itibaren gerçekleştirilemeyecek.

Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'durum çok ciddi' şeklinde açıklamada bulundu. Kütahyalı, 'Daha dün Ertuğrul Özkök’le konuştuk, bu konuda yazı yazmıştı. Bu kripto para borsaları 1982 Bankerler Krizi gibi olacak, bir günde bir yönetmelikle çökerler, yurttaşlarımız mağdur olacak Özkök dedim. Bu sabah uyandık ve bu iş bitti. Kripto paralar fiilen yasaklandı. Durum ciddi..' dedi.

Fahri Ekonomi Bakanı ROK Kripto Paraya El Attı - Resim: 2