Abone Ol

Tecavüz suçlamasından sonra Reza Zarrab'la ilgili yeni iddia

ABD’de yargılandığı davada hakkındaki suçlamaları kabul edip başsavcılıkla işbirliğine giden Reza Zarrab hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Tecavüz suçlamasından sonra Reza Zarrab'la ilgili yeni iddia

Önceki gün savunma avukatlarının çapraz sorgulama yaptıkları dakikalarda hâkim Richard Berman’ın önüne gelen gazete kupürü, duruşmaya ara verilmesine yol açtı.

Hâkim Berman, tarafları kürsüye çağırarak New York Times gazetesinin internet sitesinden alınmış haber çıktısını gösterdi. Buna göre Reza Zarrab için hapishanede bir mahkûma cinsel taciz ve tecavüzde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Hâkim Berman’ın avukatlar ve savcılarla yaptığı konuşma kayıtlara da geçti.

Hâkim, ‘Bu aynı kişi mi’ diye sorunca Hakan Atilla’nın avukatı Kathy Fleming, ‘Zarrab’a bıçak çeken ile taciz ettiği ileri sürülen kişiler farklı’ cevabını verdi.

‘SALDIRILAR KURGU’ İDDİASI

Avukat Fleming, Zarrab’ın Brooklyn’deki cezaevi MDC’den çıkmak için bunları planladığını öne sürdü. Avukat, Zarrab’ın kendisine bıçak çektiğini öne sürdüğü kişi ve Manhattan’da cinsel taciz suçlamasıyla dava açan kişiden tehditler aldığını iddia ederek FBI kontrolündeki ‘Özel Konaklama Bölümü’ne (Special Housing Unit) geçtiğini belirtti.

Başsavcı Sid Kamaraju ise bu iddiaları reddetti. Haberin devamını okumak için tıklayınız.