Abone Ol

Reza Zarrab'la görüşen Türk avukattan bomba iddia

Reza Zarrab'ın itirafçı olup olmadığı tartışması devam ederken ABD'de yaşayan Türk avukat Cahit Akbulut'tan flaş bir açıklama geldi.

Reza Zarrab'la görüşen Türk avukattan bomba iddia

Zarrab'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve kendisiyle bir görüşme gerçekleştiren avukat Akbulut, Zarrab'ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve 27 Kasım'daki duruşmada Zarrab'ın olmayacağını kaydetti.

RS FM'de Yavuz Oğhan'a konuşan Cahit Akbulut, Reza Zarrab'la ilgili merak edilen 'savcılıkla iş birliği yaptı' sorusuna, şimdiye kadarki yanıtlardan 'en net'ini verdi.

ZARRAB'LA 3 HAFTA ÖNCE GÖRÜŞTÜM

Rıza Sarraf'la 3 hafta önce bir görüşme gerçekleştiren ancak görüşmenin detaylarına 'etik' olmadığı için girmeyeceğini belirten Akbulut, Reza Zarrab'ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamaların yanı sıra, tutuklu bulunan Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın da savcılıkla iş birliği yapma ihtimalinin belirdiğini ifade etti.

'DURUŞMAYA ÇIKMAYACAK'

Kamuoyunun merakla beklediği Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla'nın 27 Kasım'daki duruşmasına Reza Zarrab'ın katılmayacağını ifade eden Akbulut, "Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, 27 Kasım'daki duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atilla'nın ismi var." dedi.

İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI KESİNLEŞTİ

Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atilla'nın isminin olmasının, Reza Zarrab'ın savcılıkla iş birliği yaptığının kanıtı olduğunu şöyle anlattı: "Duruşma listesinde sadece Hakan Atilla'nın ismi olduğu için, Reza Zarrab'ın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti."

HAKAN ATİLLA DA İŞBİRLİĞİNE GİDEBİLİR

27 Kasım'daki duruşmada, Reza Zarrab'ın sanık değil tanık olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut, Halkbank yöneticisinin da savcılıkla iş birliğine gidebileceğini ileri sürdü. Akbulut, şunları söyledi:

"Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın çıkacağı duruşmada, Reza Zarrab'ın şahit olma ihtimali var. Reza Zarrab savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı, şahitlik yaptığı anda, Hakan Atilla'nın savunmaları çökecek. Zarrab'ın şahitlik yapması, Hakan Atilla'yı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Reza Zarrab'ın durumunun bilinmemesi, Hakan Atilla'nın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atilla'nın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz."