Abone Ol

Reza Zarrab'ı tutuklatan Savcı Bharara'dan sert açıklama: 2,5 Milyon Dolar almışım...

ABD'de Reza Zarrab'ı hapse atan savcı Preet Bharara Türkiye'den gördüğü büyük ilgi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ilk kez konuştu. Savcı, New York Basın Birliği'nde bakın neler söyledi?

Savcı Bharara'dan Türkiye hakkında çarpıcı açıklamalar

Reza Zarrab’ı tutuklayan ABD New York Güney bölge Savcısı Preer Bharara ilk kez Türkiye hakkında konuştu.

“Kimse hukuktan üstün değil. ABD’de ya da Türkiye’de, hiç kimseden korkmadan işimizi yapacağız” diyen Savcı Bharara, Türkiye’de hükümet yanlısı medyada kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaları ise çok sert eleştirdi.

Amerikalı Savcı, “Savcılık hayatım boyunca hakkımda çok iddialar gündeme getirildi. Ama hiçbiri Türkiye’de yazılanlar kadar aptalca değildi” dedi. Savcının konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı hakaret davalarına atıf yapması da dikkat çekti.

New York Basın Birliği (NYPA) tarafından düzenlenen yıllık konferansa katılan Bharara, burada yaptığı konuşmada, Zarrab’ın tutuklandığını açıkladığı basın toplantısından sonra ilk kez Türkiye hakkında konuştu. Savcının mesajları özetle şöyle;

Reza Zarrab'ı tutuklatan Savcı Bharara'dan sert açıklama: 2,5 Milyon Dolar almışım... - Resim: 1Sabah, Star, Akşam: Savcı Bharara FETÖ'nün adamı

“KİMSEDEN KORKMADAN İŞİMİZİ YAPACAĞIZ”

“Ne kadar güçlü , ne kadar zengin olduğunuz ya da hangi bağlantılara sahip olduğunuz önemli değil. Eğer kanunları çiğnediyseniz ve biz bunu ispatlayabiliyorsak, o zaman konuyu adalete taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. İster Türkiye’de, ister ABD’de olsun; biz kimseden korkmadan işimizi yapacağız.”

“TÜRKİYE’DE HAKKIMDA YAZILANLAR GÖRDÜĞÜM EN APTALCA İDDİALAR”

Reza Zarrab'ı tutuklatan Savcı Bharara'dan sert açıklama: 2,5 Milyon Dolar almışım... - Resim: 2Reza Zarrab iddianamesi

”Zarrab davasını açmamla ilgili Türkiye’de pek çok şey yazıldı; Türkiye’deki hükümeti devirmeye azmetmiş bir takım kişiler tarafından yaklaşık 2.5 milyon dolara satın alınmış olduğum, o yüzden dava açtığım yazıldı. ABD Başsavcısı olarak görev yaptığım süre zarfında hakkımda bir çok saçma şey yazıldı, fakat burada, hepinizin huzurunda söyleyebilirim ki, içlerinde en aptalcası buydu.”

“TÜRKİYE’DEKİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ”
Savcı Bharara, konuşmasında Türkiye’deki basın özgürlüğüne de değinip, bu konuda kendi görüşünü değil, uluslararsı örgütlerin verdiği rakamları paylaştı. Bharara ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aralarında gazeteciler ve çocukların da bulunduğu 1800’den fazla kişiye kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açtığını hatırlattı.

TÜRKİYE’DEKİ YOLSUZLUKLAR
Davayı açtıktan sonra Twitter’daki takipçi sayısının 287 bine çıkmasına da değinen Savcı, bu duruma ‘Türkiye’de yolsuzluğa karşı gerekli önlemlerin alınmadığı’ yönündeki kanaatin neden olduğunu söyledi.

TWITTER TAKİPÇİLERİNE MESAJ
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Preet Bharara, şöyle dedi;
“Türkiye’den pek çok twit alıyorum. Takipçilerim, şiş kebaptan Türk lokumuna kadar her türlü lezzetli Türk yemeğini teklif ediyor. Yakın zamanda Türkçe öğrenmeliyim sanırım…”

“Sadece işimizi yapıyoruz” diyen Savcı, “Bir yabancı, diğer bir yabancının sevgisini ne kadar hak edebilir emin değilim, fakat umarım, ofisimizin temsil ettiği değerler, gerçekten saygıyı hak edecek niteliktedir. Ekip arkadaşlarımızın yapmış olduğu işle gerçekten gurur duyuyorum’ şeklinde konuştu.

Sözcü