Abone Ol

Rektörün annesinden İzmirlilere ağır hakaretler

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi olduğu öne sürülen Zekiye Çomaklı’nın sosyal medyaya düşen videosunda İzmirlilere yaptığı ağır hakaretler sosyal medyada büyük tepki çekti.

Rektörün annesinden İzmirlilere ağır hakaretler

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, "Buradan, bu şahısla ilgili yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek istiyorum" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, "İzmir düşmanlığı da bulaşıcı galiba" dedi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, "Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" ifadelerini kullandı. Çomaklı'nın, İzmirlileri hedef alan sözlerine tepkiler geldi.

İşte o video...

DERVİŞOĞLU’NDAN ÇOK SERT TEPKİ

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İzmirlileri, ahlaksız,gavur ve namussuz diye nitelendiren bu Zekiye Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım.Beni, helal oylarıyla vekilleri olarak meclise gönderen İzmirli hemşehrilerime sözüm ve ahdım olsun” dedi.

İZMİR DÜŞMANLIĞI DA BULAŞICI GALİBA!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan da çok çok sert tepki geldi. Kılıç, "İzmir düşmanlığı da bulaşıcı galiba.Koronadan daha tehlikeli bir virüse kapılmış beynine hayatı boyunca hiç oksijen gitmemiş derhal karantinaya alınıp oksijen tüpüne bağlanmalı.. Kendisi ile Yakın temasta bulunanları da gözden geçirmek gerekiyor!!! İzmirli hemşehrilerimiz yaşadığımız şu zor günlerde dayanışma ve birlikteliğin en güzel örneğini göstererek gereken yanıtı vermeye devam etmektedir" dedi.

BİR TEPKİ DE CHP'Lİ BAYIR'DAN

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, "Bu tahrik edici, kin ve nefret ifadelerini kullanan şahsın adı; Zekiye Çomaklı imiş. Nedir derdiniz ? Niçin bu ayrıştırıcı söylemler? Yetmedi mi bu ülkeyi kutuplaştırdığınız?

Buradan, bu şahısla ilgili yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek istiyorum. Sizin gibi düşünenlere inat, Musfata Kemal ATATÜRK'ün kurduğu bu coğrafyada, aynı vatan toprağı üstünde hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz"