Abone Ol

Rahmi Turan: Cinayet işlesem bu kadar linç etmezlerdi

Sözcü yazarı Rahmi Turan, tartışma yaratan 'Erdoğan'la görüşen CHP'li haberinin ardından kendisine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdiği yazısında "Sanırım cinayet işlesem, üzerinde bu kadar durulmaz, böyle linç etmek istemezlerdi" ifadelerini kullandı.

Rahmi Turan: Cinayet işlesem bu kadar linç etmezlerdi

Eski CHP Yalova Milletvekili ve partisinin 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de görüştüğünü iddia eden ve taraflardan özür dileyen Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bugünkü yazısında konunun uzatıldığını söyledi.

Turan, "Sanırım cinayet işlesem, üzerinde bu kadar durulmaz, böyle linç etmek istemezlerdi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan, İnce’den ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür dilediğini hatırlatan Turan, bu isimlerin özrünü kabul ettiğini belirtti. Turan, bu konunun üzerinde durmak istemediğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"1) Cumhurbaşkanı Erdoğan olaydan sonra “Yazar özür dilemiş, teşekkür ediyorum” dedi. Büyük bir olgunluktu, ben de ona teşekkür ediyorum.

2) Muharrem İnce ile konuşarak üzüntümü ve özrümü ona açıkça bildirdim. Olgunlukla karşıladı. Teşekkür ediyorum.

3) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir gazeteci arkadaşımla “Rahmi Bey üzülmesin” diye haber gönderdi. Teşekkür ediyorum.

Ya diğerleri?

Artık bu konunun üzerinde durmak istemiyorum.

Güzel ülkemizin ve insanlarımızın haklarını (elimden geldiği kadar) savunmaya devam edeceğim."