Abone Ol

Quentin Tarantino’nun da rol aldığı interaktif film dijital ortama taşındı

Quentin Tarantino ve Jennifer Aniston'ın yer aldığı kayıp bir video oyunu yeniden ortaya çıktı.

Quentin Tarantino’nun da rol aldığı interaktif film dijital ortama taşındı

Steven Spielberg’s Director’s Chair (Steven Spielberg'ün Yönetmen Koltuğu), Knowledge Adventure ve DreamWorks Interactive'in 1996'da piyasaya sürdüğü bir CD-ROM simülasyon oyunuydu.

Oyunda bizzat Spielberg'den film yapımına dair faydalı ipuçları alan oyuncular, tedarik edilmiş görüntüleri kullanarak kendi filmlerini hazırlayabiliyordu.

Kurgulanabilir film görüntüleri oyun için özel olarak çekilmiş, Tarantino'ya da içinde görmeye alışmadığımız hücrede idamı bekleyen bir mahkum rolü verilmişti. Aniston ise Tarantino'nun masumiyetini kanıtlamak için zamana karşı yarışan kız arkadaşını canlandırmıştı. Oyunda illüzyonistler Penn ve Teller'ın yanı sıra Brezilyalı aktris Katherine Helmon da rol almıştı.

Bir dönem kaybolduğu düşünülen görüntüler yeniden ortaya çıkarıldı ve Black Mirror'ın "Bandersnatch" bölümüne benzer bir "kendi maceranı seç" oyununa dönüştürüldü.

Görüntülere yeniden hayat veren oyun geliştiricisi Paolo Pedercini, oyuncuların Tarantino ve Aniston'ın yer aldığı görüntülerin üzerine tıklayarak ne yapmaları gerektiğine karar vermesine imkan tanıyor.

Göze çarpan seçenekler arasında Tarantino'nun ruh halini "manyaklıktan" "sakin olmaya" doğru değiştirmek ve bazı sahneleri komik ya da dramatik yapmak da yer alıyor. Ayrıca Tarantino'nun karakterinin idam edilip edilmemesi de seçenek olarak sunuluyor.

Aniston 1996'da yaptığı bir açıklamada, bu projede çalışmasının "son dakika kararı" olduğunu "New York'ta bazı işlerim vardı, menajerim aradı ve Steven'ın beni istediğini anlattı" sözleriyle izah etmişti.

Aniston, birlikte çalışmadan önce hiç tanışmadığı Tarantino'yla doğaçlama "tutkulu bir öpücük" sahnesi çekmek zorunda kaldığını da söylemişti.