Abone Ol

Putin'den Ukrayna Ordusuna Darbe Yapın Çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna'da milliyetçilerle çatıştığını belirterek Ukrayna ordusuna, "Ukrayna yönetimini darbeyle devirin" dedi.

Putin'den Ukrayna Ordusuna Darbe Yapın Çağrısı

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin, Güvenlik Konseyi'nde Rusya-Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus askeri birliklerinin ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Rus ordusunun yaptıklarını takdir ediyoruz dedi.Ukrayna ordusuna seslenen Putin, "İktidarı elinize alın, sizinle daha kolay anlaşacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna’daki neo-Naziler, füze sistemlerini büyük şehirlerin merkezine yerleştirerek teröristler gibi davranıyorlar” açıklamasını yaptı.

Rusya lideri Putin Güvenlik Konseyi ile toplantısında, Ukrayna askerlerine seslenip, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askerine bir defa daha sesleniyorum. Neo-Naziler ve Bandera’cıların çocuklarınızı, eşlerinizi, yaşlılarınızı canlı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna askerlerine seslenmeye devam ederek, “Gücü kendi elinize alın! Görünen o ki, Kiev’e oturup Ukrayna halkını esir alan bir grup uyuşturucu bağımlısı ve neo-Nazi’ye kıyasla, sizinle bir anlaşmaya varmamız daha kolay olacak” diye ekledi.

Vladimir Putin şunları söyledi:

"Milliyetçilerle savaşıyoruz. Bunun dışında neonaziler de çok aktif patlamalar yapıyorlar. Onların planı Rusya'yı provoke etmek. Yabancı danışmanlardan heralde böyle bilgi alıyorlar. Askerlerinize şu söylüyorum, kendinizi koruyun, biz sizinle çok iyi anlaşırız, uyuşturucu bağımlısı neonazilerle , pisliklere uymayın. Bu pizlikleri esir almayın. Bizim askerlerimiz çok önemli bir güvenlik görevi başındalar."

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Putin "Şehirlerin merkez kısımlarına Kiev de dahil olmak üzere mevcudiyet sağladığını görüyoruz. Sivillerin olduğu bölgelere saldırılmasını istiyorlar. ABD uzmanlarının eşliğinde yapıldığını biliyoruz. Kadınlarınızı çocuklarınızı insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin.

Yabancı danışmanlardan, ABD'li danışmanlardan herhalde bilgi alıyorlar. Şunu söylemek istiyorum; kendinizi koruyun ve elinize alın hakimiyeti. Sizlerle bence iyi anlaşırız ama bu uyuşturucu bağımlısı insanlar ve neonazilerle, sizleri çevreleyen o pisliklerle tabi ki anlaşamayacağız.

PUTİN'DEN UKRAYNA ORDUSUNA DARBE ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Askerlerimiz halkımız ve anavatanımızın güvenliğini sağlamaktadır" dedi. Putin, Ukrayna ordusuna "iktidarı elinize alın, sizinle daha kolay anlaşacağız"dedi.

Putin'den Ukrayna Ordusuna Darbe Yapın Çağrısı - Resim: 1

Dün 51 farklı şehirde gösteriler düzenlenirken ilk belirlemelere göre yaklaşık 1400 gösterici ise Rusya polisi ve güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.