Abone Ol

Prof. Yaltırak'tan Deprem Uyarısı: Marmara'dan Gidin!

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası Marmara depremi hakkında yaptığı konuşma ile dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Prof. Yaltırak'tan Deprem Uyarısı: Marmara'dan Gidin!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Balıkesir'in Bandırma İlçesinde Belediye, Kent Konseyi ve Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Geçmişten Geleceğe Marmara Depremleri' konulu konferansta konuştu. Beklenen Marmara depremi hakkında uyarılarda bulunan Yaltırak 'Tedbir almıyorsanız, Marmara'yı ve evinizi bırakıp gidin' dedi.

Prof. Dr. Yaltırak, 'Geliyoruz bakıyoruz salon bomboş. Yani ölüme razıyız. Razı geliyoruz. İşin kötü yanı doktor da razı geliyor. Doktor da bizi masada bıraktı. O zaman başka bir çare yolu öneriyorum. Aklı başında olan Marmara’dan gitsin. Ne mal bıraksın, ne mülk bıraksın, hepsinin değeri varken satsın gitsin' ifadelerini kullandı.

'Yok ben buradan gidemem, bunların hepsi hikaye' diyen Prof. Yaltırak, şöyle devam etti:

'Nasıl kanser olduğunuzda kemoterapiyi alma zorunda hissediyorsanız kendinizi bu da öyle bir şey. Kötü bir şey ama gerçek yani. Onun için gerçekten kaçmayın yüzleşin gerçekle. Tedbirler alın, önlemler alın. Yenileyeceksiniz, yeniliyemiyorsanız bırakın gidin. Ölmeyin. Tabut almadık ya ev aldık. Kirada oturanlar hiç oturmasın. Nem olmuşsa, sütunlar su almışsa, en alt katlar nem almışsa, karnabahar gibi olmuşsa duvarlarınız oturmayın. Bina içeriden çürümüştür. Çaresiz değilsiniz, asıl çaresizliği kendiniz yapıyorsunuz. Tedbir alın bilimi doğru takip edin.'

İHA