Abone Ol

Uzmanlar: 4 Haftalık Tam Kapanma da Yetmez

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Kovid-19 vakalarındaki artışa ilişkin, ''4 hafta süreyle uygulanması zorunlu olan böyle bir tam kapanmanın da bize yetmeyeceğini bilmeli" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar: 4 Haftalık Tam Kapanma da Yetmez

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü "Kapanalım mı kapatalım mı" başlıklı yazısında,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı 4 haftalık tam kapanmanın uygulanması gerektiğini yazdı.

Prof. Dr. Müftüoğlu, "Şunu iyi bilelim: 4 haftalık tam bir kapanmanın mevcut yangını kontrol altına almada tam bir 'itfaiye etkisi' sağlayacağı kesindir. Ne var ki 4 hafta süreyle uygulanması zorunlu olan böyle bir tam kapanmanın da bize yetmeyeceğini bilmeli. O dört haftalık tam kapanmadan sonra da en az 3-4 hafta sürecek bir 'kademeli açılma' sürecinin de bizi bekleyebileceğini bir kenara not etmeliyiz" dedi.

"Ayrıca içinde bulunduğumuz şartlar ne 'ekonomik' ne de 'sosyal' olarak zaten tam bir kapanmaya imkân vermiyor" ifadelerini kullanan Prof. Müftüoğlu, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle de 'olmayacak duaya amin demeyi' bir kenara bırakıp 'uygulanabilecek çözümler'e bakmamızda fayda var. İşte tam da bu noktada 'Mademki tam ‘kapanma’ olmuyor, bari ‘kapatma’ sürecini devreye sokalım' alternatifini tartışmamızda fayda var. NETİCE ŞUDUR: Kanaatime göre Ramazan ayı ve onu takip eden bayram süresince etkili ve akılcı bir 'kapatma' organizasyonu şu anda bize en uygun çözüm gibi görünüyor."