Abone Ol

Prof. Ahmet Ercan İzmirlileri korkuttu: Yazlıklarınıza gidin

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'de meydana gelen depremlerin ardından önemli uyarılarda bulundu

Prof. Ahmet Ercan İzmirlileri korkuttu: Yazlıklarınıza gidin

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na göre İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4 deprem meydana geldi. Depremlerin ilki saat 08.03'te 4,1 büyüklüğünde oldu. AFAD'a gör bu deprem 24,46 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Daha sonra saat 08.46'da 5.1 büyüklüğünde başka bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem de AFAD'a göre 20.69 kilometre derinlikte gerçekleşti. İkinci depremden 1 dakika sonra saat 08.47'de 7 kilometre derinlikte 4.8 büyüklüğünde bir başka deprem oldu. Depremlerin sonuncusu saat 09.00'da yine aynı noktada 4.7 büyüklüğündeydi. Bu depremin derinliği ise 7.08 kilometre olarak kaydedildi.

"YAZLIKLARINA GİTSİNELER"

Dört depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan “Yazlıklarınıza gidin” açıklaması geldi.

Haber Global’e konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan gerginlik boşalımının süreceğini belirterek, “Bayraklı’dan korkarım, Bayraklı ve Bornova’da yapılar çok etkilendi. Orada yıkılma eşik değerine kadar gelen yapı sayısı çok fazla. 5.1’lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Oradaki gerginlik boşalımı sürecek demektir. Şu anda bir deprem fırtınası gibi bir olay var. Bu hiç iyiye işaret değil” dedi.

“Ben İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama uyarmak istiyorum” diyen Prof. Ercan, şöyle devam etti:

“Havalar güzel, İzmirliler yazlıklarına gitsinler. Karaburun’da bir yıkım olmasını falan beklemiyorum. Yıkım gücü 5.1’lik depremin şiddeti, Karaburun’da 3’tür. Oraları çok sağlam. Sağlam olmayan yerler genellikle Gediz’in olduğu yerler. Menemen’in bulunduğu kesimler, Çiğli’nin bulunduğu kesimler.”