Abone Ol

Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı Tabuları Yıkıyor: Konuşulmayan Erkeklik

Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın, üroloji ve üroonkoloji hekimliği alanında edindiği deneyimi ve izlenimlerini aktardığı ilk kitabı Konuşulmayan Erkeklik, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı.

Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı Tabuları Yıkıyor: Konuşulmayan Erkeklik

Üroloji ve üroonkoloji uzmanı Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı, Epsilon’dan çıkan Konuşulmayan Erkeklik adlı ilk kitabında, erkeklerin anlatmaktan çekindiği sorunlarına, konuşulmayan ve hatta tabu sayılan erkek hastalıklarına ışık tutarken erkeklerin konuşmaktan, çözüm aramaktan kaçmasının hem biyolojik hem de sosyolojik temellerine iniyor.

Ezberleri bozan Konuşulmayan Erkeklik kitabı, doktora gitmekten ve dertlerini anlatmaktan çekinen erkekleri konuşmaya davet ederken, erkekliğin konuşulmayan kısmının aslında en çok kadınları etkilediğini ifade ederek “Erkekler konuşmaya başlayacaksa bu, kadınlar sayesinde olacak.” diyor.

“Erkeklik” ile ilgili yanlış bilinen konulara, yanlış inanışlara ve bilgi eksikliklerine ışık tutmayı amaçlayan Konuşulmayan Erkeklik’te Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı, birçok kişinin bilmediği, üstünde durmadığı ve belki de ilk kez duyacağı gerçekleri soru-cevap şeklinde ve kolay anlaşılabilir bir dille anlatıyor. Kadınlar sorunlarını anlatmakta daha rahat ve çözüm odaklıyken erkeklerin konuşmaktan, çözüm aramaktan neden kaçtığı sorusuna yanıt arayan Prof. Dr. Eskiçorapçı, bu problemin hem biyolojik hem de sosyolojik temellerine iniyor.

Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı Tabuları Yıkıyor: Konuşulmayan Erkeklik - Resim: 1

Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı, Konuşulmayan Erkeklik’in sadece erkekler için değil, çevresindeki erkekleri anlamak isteyen tüm kadınlar için de pratik ve faydalı bilgiler içerdiğine dikkat çekiyor. Erkekliğin konuşulmayan kısmının aslında en çok kadınları etkilediğini ifade eden başarılı hekim “Erkekler konuşmaya başlayacaksa bu, kadınlar sayesinde olacak.” diyor.

“Erkeklik nedir?”, “Neden herkesin kendine göre bir erkeklik algısı var?”, “Erkeklerde beden algısı her şey midir?” gibi sorularla yola çıkan Konuşulmayan Erkeklik kitabı; erkek cinsel organları ve bunlarla bağlantılı hastalıklar, erkek doğum kontrol yöntemleri, andropoz ve menopoz arasındaki farklar gibi birçok önemli konuyu kapsıyor.

Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın ilk kitabı Konuşulmayan Erkeklik, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı Tabuları Yıkıyor: Konuşulmayan Erkeklik - Resim: 2

PROF. DR. SAADETTİN ESKİÇORAPÇI KİMDİR?

Saadettin Eskiçorapcı 1973 yılında Konya’da doğmuş, liseyi Ankara Fen Lisesi’nde bitirmiştir. 1991-2002 arasındaki 11 yılda, Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamlayıp sırasıyla tıp doktoru ve üroloji uzmanı unvanlarını almıştır. 2002-2005 yılları arasında, yine Hacettepe Üniversitesi’de üroonkoloji eğitimini tamamlamıştır. Prof. Dr. Eskiçorapcı, 2007 yılında üroloji doçenti, 2013 yılında üroloji profesörü unvanlarını almıştır.

Yazar, ABD’de Stanford Üniversitesi, Almanya’da Eppendorf ve Heidelberg üniversitelerinde, üroonkoloji alanında iki yıl süren çalışmalarda bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250 civarında bilimsel çalışması bulunmaktadır. Bilimsel alanda özellikle prostat ve hastalıkları ile ilgili birçok ödül almıştır. Ulusal ve uluslararası saygın tıbbi kitaplarda, özellikle üroonkoloji ve robotik ve laparoskopik cerrahi konularında 11 bölüm yazarlığı, 1 editörlüğü bulunmaktadır.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok okulda, lise ve üniversite öğrencilerine akademik kariyer alanında danışmanlık yapmaktadır. Robotik cerrahi ve lazer teknikleri gibi sağlıkta teknoloji kullanımı konusundaki deneyimiyle “teknoloji ve sağlık” alanında eğitimler vermektedir. Sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirme çalışmaları yapan Prof. Dr. Eskiçorapcı aynı zamanda NTV’de “En Sağlıklı Sohbetler” programında sunucu-moderatör olarak görev almıştır. Bunlara ek olarak profesyonel “Erickson Coaching” eğitimi almıştır ve sağlık alanında coaching hizmeti sunmaktadır.