Abone Ol

Prof. Dr. Müftüoğlu: Türkiye, Salgının En Ağır Dönemini Yaşıyor

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Türkiye'nin, Koronavirüs salgınının en ağır dönemlerinden birini yaşadığını belirtti.

Prof. Dr. Müftüoğlu: Türkiye, Salgının En Ağır Dönemini Yaşıyor

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Türkiye'nin, Koronavirüs salgınının en ağır dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. Müftüoğlu, Eylül ayında Covid-19 kaynaklı günlük ölüm sayısının 265’in üzerinde olduğunu belirterek, "Rakamlar ürkütücü" dedi.

Prof. Müftüoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Salgınla ilgili rakamların tamamı ürkütücü ama isterseniz gelin biz rakamlardan önce, yazımıza durumu özetleyen çok daha net, çok daha açık, çok daha acı ve çok daha ürkütücü bir cümleyle başlayalım: TÜRKİYE -maalesef- SALGININ EN AĞIR DÖNEMLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR.

Evet, 'fotoğrafı saklamanın, görmezden gelmenin ya da bazı bahanelerle önemsizleştirmenin mümkün olmadığı' çok özel günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz yıla göre, ölüm sayıları neredeyse 4 kat artmış gibi görünüyor. 'Aylara göre vefat ortalamaları' dikkate alındığında ise en yüksek rakamın görüldüğü Nisan 2021’e kıyasla Eylül 2021 sonunda çok daha yüksek bir 'günlük kayıp ortalaması' ile karşılaşacağımız anlaşılıyor. Kısacası hassas bir noktada, tehlikeli ve riskli bir dönemeçteyiz. Durum acilen ve hemen masaya yatırılmalı, yeni kısıtlamalar hatta kapanmalara ve de okul kapatmalarına asla fırsat verilmeyecek şekilde ciddi ve etkili önlemler alınıp süratle uygulamaya konulmalıdır. TEKRARLIYORUM: Yeni kapatmalar/kapanmalar, eğitime yeniden kısa süreli de olsa toptan ara vermeler asla olmamalıdır.

Bu arada altını bir defa daha çiziyorum: Rakamlar ürkütücüdür, bu yazının hazırlandığı saatler itibariyle Eylül 2021’de kaybettiğimiz canlarımızın ortalama sayısı 265’in üzerindedir. Ve ne üzücüdür ki rakamlar 300’lere doğru hızla tırmanmaktadır."