Abone Ol

Portekiz’de Konut Alan Türkler Yüzde 40 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan belirlemelere göre, Türk vatandaşlarının 2020 yılında 35 bin 184 adet olan yurt dışından konut satın alımı, 2021 yılında 45 bin 789 adete yükseldi.

Portekiz’de Konut Alan Türkler Yüzde 40 Arttı

Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından konut almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı Portekiz’i tercih ediyor. Yunanistan, Karayipler de ilgi görüyor.”

Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “İstanbul’da gayri­menkul fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Bunun sonucu İstanbul’da yeni bir konut almak yerine yurt dışında konut almak daha tercih edilir hale gelmeye başladı.”

Yurt dışından konut almada en büyük motivasyonun yatırımın yanı sıra, AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı kazanmak olduğunu ifade eden Narazan, “Golden Visa, İspanya, Por­tekiz, Yunanistan ve Malta’yı kapsıyor. Bu dört ülkede gayrimenkul yatırımı yapan bireyler oturma izni ve vatandaşlık alabiliyor. Sunulan haklardan yatırımcının eşi, 21 yaşına kadar veya okuyan çocukları ile bakmakla yükümlü oldukları ebeveynleri de faydalanabiliyor. Yatırım tutarı Yunanistan’da 250 bin euro, Portekiz’de 280 bin eurodan başlıyor.İspanya’da 500 bin euroyu buluyor."

Narazan, “Özellikle kira sınırlamasından bu yana en az yüzde 40 artış söz konusu. Portekiz'de 280 bin euroya daha büyük metrekarede ev alabiliyorsunuz. Küçük çocuğu olan aileler yüzde 80 Portekiz’i tercih ediyor. Yunanistan, Karapiyler de ilgi görüyor.”