Abone Ol

Pınar Gültekin'in Babası: Adalet Bakanlığının Önüne Adalet Çadırı Kuracağım

2 sene Önce canice öldürülen Pınar Gültekin'in davası dün sonuçlandı. katil zanlısı Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl yıl hapis cezası verildi. Verilen Karara isyan eden Sıddık Gültekin yayına bağlanarak isyanını dile getirdi. Gültekin, ben bugün kendimi yakacaktım dedi.

Pınar Gültekin'in Babası: Adalet Bakanlığının Önüne Adalet Çadırı Kuracağım

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32), 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürüldü.

"Gerçekten bugün bir kez daha yıkıldım"

TV100'de Gökhan Taşkın'ın sunumuyla ekrana gelen Gece Haberleri programına Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin bağlandı. Gültekin mahkemeden çıkan kararı "Gerçekten bugün bir kez daha yıkıldım. 2 yıldır 13 duruşmadır, Bitlis'ten Muğla'ya gidiyorum adalet arayışı için. Bugün gerçekten gördüm ki adalet gerçekten ölmüş. Bizim şüphelerimiz, bütün iddialarımız gerçekleşti. ABD'ye 2 sefer yazı yazıldı, yazılar geldi. Bir tane konuşma, kelime yok ama maalesef bugün mahkeme ağır tahrik indirimi verdi. Ben buradan Adalet Bakanı'na sesleniyorum. Şu ana kadar hani ağır tahrik yoktu? Ben Pınar'ı geçtim Gökhan bey, Pınar artık geri gelmeyecek ama artık her gün bir kadın, bir kız evladımız katlediliyor." diyerek isyan etti.

Varile koyup yakılmıştı! Pınar Gültekin davası kararına Tarkan'dan sert tepki: Hukuk dediğin...

 "Ben bugün kendimi yakacaktım"

Avcı'ya verilen cezaya ilişkin Gültekin "Bu adama verilen ceza 23 yıl. Bunun yatarı 10 yıl, 2 yıldır yatıyor kaldı 8 yıl. 2 yıl daha yatacak adam açığa çıkacak. Yarın öbür bir başka kadını daha öldürecek. Çünkü artık alıştı. Bir insan yeter ki bir insanı öldürmeye alışsın. Artık o adamı devlet durduramaz. Çünkü hukuk sistemimiz çalışmıyor. Binlerce defa reddi hakim istememize rağmen isteklerimiz reddedildi. Türkiye'nin en iyi hukukçularından bir tanesi bizi savunuyor. Rezan Epözdemir bizi savunduğu halde biz bugün çaresiz kaldık. Benim diğer çocuklarım olmasaydı ben bugün kendimi yakacaktım." dedi.

"5 dakika bir empati yapsınlar"

"Benim kızım Temmuz ayının sıcağında benzinle diri diri yakıldı" diyen Gültekin "Bu benim içinde bir yaradır. Bu benimle mezara gelecek. Adalete güveniyordum, geçte olsa teselli edeceğini düşünüyordum. Bugün bir kez daha yıkıldım. Bir daha Pınar öldü. Bundan sonra Türkiye'de yüzlerce, binlerce Pınar ölecek. Türkiye bin yıl geriye gitti. Eskiden peygamberler döneminde diri diri toprağa gömülüyormuş. Bu hakime, heyete soruyorum. Onların hiç mi kızı yok? Yarın aynı şekil onların başına gelirse ne düşünecekler? Ben Türk halkından empati istiyorum. 5 dakika bir empati yapsınlar. Babalara sesleniyorum." ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin davasında karar açıklandı! Ödül gibi ceza!

"Adalet Bakanlığı'nın önünde Adalet Çadırı kuracağım"

Verilen tahrik indirime tepki gösteren Gültekin "Acaba tahrik indirimi nerede var? Ben bunu hakime, bütün hukukçulara soruyorum. Bu temizliği yapan, delilleri karartan insanlara ceza yok mu? Benim hukuk mücadelem bitmedi. Temmuz ayının 4'ünde Ankara'da Adalet Bakanlığı'nın önünde Adalet Çadırı kuracağım. Ya orada kendimi yakacağım ya da adalet yerini bulana kadar mücadelem devam edecek." diye konuştu. 

"Kabuslarla yatıyorum, kabuslarla kalkıyorum"

Gültekin "Bundan sonra yaşıyor muyum sanıyorsunuz? Ben her şeyden olmuşum. Kabuslarla yatıyorum, kabuslarla kalkıyorum. Artık hayat bana zindan olmuş. Benim tek dileğim adaletin tecelli edilmesiydi. 2 yıldır ben bu mücadeleyi veriyorum ama maalesef hukukun olmadığı yerde neyin mücadelesini vereceğiz? Benim ne yapmam lazım? Evimde kedi gibi oturmam mı lazım? Adalet Bakanı'na sesleniyorum, cezayı veren hukukçulara soruyorum? Diri diri yakılan bir kız çocuğu ve ortaya 23 yıl bir ceza var yatarı 10 yıl. Bunun 7 yılı da açıktır, 2 yıldır yatıyor, 1 sene sonra dışarıda. Benim ne yapmam lazım?" dedi.

"Ben yine bu mahkemeye güvenmiyorum"

"3 mahkemedir içeriye girmiyorum" diyen Gültekin "Bugün içeri girdim. Bana söz verildi. Pınarım gitti, geri gelmeyeceğini biliyorum ama bundan sonra sizden tek ricam sayın başkanım en ağır cezayı vermenizi istiyorum. İdam bile verseniz bu mahkemeye halel gelmiştir. Ben yine bu mahkemeye güvenmiyorum. İyi bir sonuçta çıkacağına inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

"Baştan sona mahkeme tek taraflı çalışıyor"

Sözlerinin sonunda Gültekin "Benim bundan sonraki kadınlarla, kızlarla.. Hiç kimse ölmesin. Ben bunu söyleyerek mahkemeyi terk ettim. Baştan sona mahkeme tek taraflı çalışıyor. Ben hiç şaşırmadım. Yine bir kalbim burası Türkiye Cumhuriyet, burası muz cumhuriyeti değil. Biz Afganistan'dan değiliz, Arap ülkeleri değiliz. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. İnşallah Atatürk'ün koyduğu kanunlardan bir tanesi uygulanır. Ama maalesef biz bunu görmedik. Söyleyecek sözde bulamıyorum." diye konuştu.