Abone Ol

Perinçek: Tayyip Erdoğan PKK ile savaşıyor, isteyen ABD'nin yanına geçsin

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz'dan sonra demokrasi nöbetlerinde halk yığınlarının Türk bayrağıyla Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye'nin bağımsızlığını savunmasının tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Perinçek: Tayyip Erdoğan PKK ile savaşıyor...

BURSA’da partisinin düzenlediği konferansta konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kültürpark’ta düzenlenen 'Vatan Savaşından Milli Hükümete' konulu konferansta terör örgütü PKK ile mücadele konusuna değindi. Perinçek, "Türk ordusunun 24 Temmuz 2015 tarihinden başlayarak PKK'nın tepesine bindi. Bu da Vatan Partisi'nin programıdır. PKK'nın ancak Türk asker ve polisinin silahıyla temizleneceğini söylemiştik. Türkiye o yola girdi. Yani Vatan Partisi'nin öngördüğü yola girdi. Onun için kendi programımıza sahip çıkacağız ve programa başka kuvvetlerin ve hükümetlerin gelmesi bizim istediğimiz bir olaydır” diye konuştu.

"Şimdi ilerici saflarda, Atatürkçü saflarda hatta Vatan Partisi'nin içinde bile bayağı kafa karışıklıkları var” diyen Perinçek, şöyle devam etti:

'Tayyip Erdoğan PKK ile savaşıyor ne yapalım?' İsterseniz gidin Amerika'nın yanına geçin, buyurun. Bunu mu yapalım? Biz, 'Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye'nin vatan bütünlüğünün meclisinde duruyoruz ve herkesi oraya çekeceğiz' dedik ve oraya çekmek bir marifet. Çünkü önümüzdeki sorun terör örgütü ve arkasındaki Amerika. Öyle beyannameler dağıtarak, afiş yapıştırarak, sokaklarda yürüyerek ve meydanlarda bağırarak çözülecek bir sorun değil. Devletin silahlı gücüyle çözülecek bir sorun ve bunu birinci maddesine yazdı Vatan Partisi. 'Kürt Meselesi nasıl çözülür?' diye sordukları zaman biz 'Silahla çözülür' dedik ve işte şimdi silahla çözülüyor."

Perinçek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası halkın bir araya gelerek tarihi bir olaya imza attığını kaydeden Perinçek, şöyle konuştu:
"En önemli olay, 15 Temmuz'daki Amerikancı Fetullahçı darbe girişiminden sonra, bugüne kadar Türkiye'yi yöneten o Turgut Özal'ların, Çiller'in, Tayyip Erdoğan'ların ve MHP tabanındaki kitle, Amerika’nın kafesini kırdı. 15 Temmuz'dan sonra o demokrasi nöbetlerinde büyük halk yığınları ellerinde Türk bayrağıyla Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye'nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunuyor, bu tarihi bir olay. Bu halk Amerika'nın yanında, denetiminde, güdümünde olduğu zaman Türkiye'de bir milli hükümet kurmak şansı var mı? Yok. O halkın o kafeslerden çıkması, 10 milyonların Amerika'yı hedef alan bir mücadele içine girmesi tarihi önemde bir olay. Orada yanınızdaki insanın kılığı, kıyafeti, eteği, başındaki örtüsü falan değil bu halk, sağcısıyla, solcusuyla o kafesi kırdı."

Perinçek: Tayyip Erdoğan PKK ile savaşıyor, isteyen ABD'nin yanına geçsin - Resim: 1