Abone Ol

Patlama sonrası derbi oynanacak mı?

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bu sabah meydana gelen canlı bomba saldırısı, yarın İstanbul'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile ilgili güvenlik endişesi yaşanmasına neden oldu.

Patlama sonrası derbi oynanacak mı?

Geçtiğimiz pazar akşamı 37 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Kızılay'daki terör saldırısının ardından bugün saat 11.00 sıralarında İstanbul’un en turistik ve kalabalık merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Sosyal medya üzerinden yeni saldırıların olacağına dair paylaşımların da etkisiyle vatandaşlar, özellikle bugün ve yarın evlerinden dışarı çıkmak, kalabalık yerlerde bulunmak konusunda büyük endişe yaşıyor. İstanbul'daki Almanya Konsolosluğu, Ankara'daki Almaya Büyükelçiliği, Alman Lisesi ve Alman okullarının güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatılması da insanların tedirginliğini artırdı.

'DERBİ OYNANMASIN' ÇAĞRISI

Üst üste yaşanan saldırılar ve can kayıpları Türkiye'yi yasa boğarken, yarın İstanbul'da Galatasaray  ile  Fenerbahçearasında oynanacak Spor Toto Süper Lig maçı da bir başka tedirginliği beraberinde getiriyor. Sosyal medya üzerinden birçok kullanıcı, Seyrantepe'deki 52 bin kapasiteli Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yapacağı karşılaşmanın ertelenmesi yönünde görüş bildiriyor.

Galatasaraylı taraftarların maç önceleri Beyoğlu'nda toplandığını, futbolseverlerin gruplar halinde hareket edip stada giriş yaptığını, Arena'daki müsabakalar için çoğunlukla metronun kullanıldığını ve can güvenliğinin düşülmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, derbinin ertelenmesi çağrısında bulunuyor. İstiklal Caddesi'nde 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 36 kişinin yaralandığı son saldırı sonrası 'DerbiOynanmasın' hashtagi ile mesajlar paylaşılıyor.

DEMİRÖREN 'ERTELEME YOK' DEMİŞTİ

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un da yaşamını yitirdiği Ankara patlaması ve nevruz bayramı kapsamında alınacak güvenlik önlemleri nedeniyle derbi maçın bir gün sonraya erteleneceği iddiasına, "Yok öyle bir şey. Galatasaray-Fenerbahçe maçı, pazar günü açıklanan saatinde oynanacaktır" yanıtını vermişti.

İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamanın ardından twitter'dan yapılan yorumlardan bazıları şöyle:


@SrgnSucu: Yarın derbi ertelenmezse çok büyük sorunlar oluşabilir. O yüzden maçları kalabalık yerlerde izlemeyin ya da gruplar halinde gezmemeye çalışın.

@canbaz_official: Ülke bu haldeyken derbi falan olamaz, olmamalı da. Şu halimizdeyken futbol düşünmemeliyiz. TFF maçı ertelemelisin.

@ogulcannx: Derbi iptal edilsin #DerbiyiOynatmaİnsanlarımızıÖlümeGönderme

@justinthemagcon: asıl patlamaların yarın olacağı söyleniyor lütfen ertelensin derbi #DerbiyiOynatmaİnsanlarımızıÖlümeGönderme

‏@sokagacikk: Aklı olan yarınki derbiye ne gider ne de arkadaşını, sevdiğini gönderir.

@fionavevo: Derbiyi ertelesinler. Yarın toplu taşıma araçları derbi yüzünden hınca hınç dolu olacak. Riske değmez, hiçbir şey candan önemli değil.

@perfectrvp: Acilen derbi ertelenmeli.

@EmreErgenekon: Şu an konuşulacak şey derbi olmamalı ama #DerbiOynanmasın

@semmuss: Yarın Galatasaray-Fenerbahce derbisi var. Galatasaraylıların toplandığı yer de Nevizade. Bu yüzden derbi ertelenmeli, lütfen duyurun.

@murat_bereket: Hala derbi falan diyenler var; bu şartlarda derbiyi oynatmak cinayete teşebbüstür.

@loveisGS: Yarın derbi için dışarı çıkacak olan on binlerce insanın can güvenliği olmayacak, yazık.

@galatasarayfor: Bu patlama yarın olsaydı İstiklal Caddesi'nde bir sürü Galatasaray taraftarı olacaktı ve binlerce ölüm olacaktı. Derbi ertelensin!

@GS4EwER: Acilen Derbi ertelenmeli. Bu iş hayrı helamet değl. Yarın binlerce kişi maça gidicek ve yuzlerce insan sokakta maç izlicek TFF acil ertelesin!

@picyuk: Derbi iptal edilmezse çok kötü şeyler olmasından korkuyorum.

‏@demirishvili: Ankara patlamasından önce uyaran ABD Elçiliği 20 Mart(derbi günü) için İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana için tekrar uyarmış.