Abone Ol

Paludan’ın Kuran yakma eyleminin izin ücretini Rus medyasına çalışan gazeteci ödemiş

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın geçen cumartesi günü Stokholm'deki Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında Kuran yaktığı eylemi Kremlin bağlantılı medya ile yakın ilişkileri olan bir gazetecinin fonladığı ortaya çıktı.

Paludan’ın Kuran yakma eyleminin izin ücretini Rus medyasına çalışan gazeteci ödemiş

Danimarka-İsveç çifte vatandaşı olan Paludan'ın Kuran yakmasına İsveçli yetkililerin izin vermesi, Türkiye'nin tepkisini çekmiş; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç'in artık NATO üyeliği için Türkiye'den destek beklememesi gerektiğin söylemişti. 

İsveç medyasına göre Paludan'ın eylem izni için gereken 320 İsveç kronunu (564 Türk Lirası) geçmişte Kremlin destekli RT kanalı için çalışan Chang Frick ödedi. Gazeteci, şimdilerde aşırı sağcı İsveç Demokratları'nın medya işlerini yapıyor.

Frick, izin için ödemeyi yaptığını doğrularken "kimseden Kuran yakmasını istemediğini" ifade etti.

Frick, yerel The Insider haber portalına yaptığı açıklamada 2014'ten beri RT için çalışmadığını ve aynı yıl Kırım'ın ilhak edilmesinden bu yana Kremlin'i desteklemediğini belirtti. 

Bazı yorumcular, bu tür eylemlerin Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girmesini desteklemesini zorlaştıracağı için, Paludan'a Rusya'nın destek veriyor olabileceğini gündeme getirmişti.