Abone Ol

Pakdemirli: THK CHP ile birlikte hareket ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın söndürme uçağı tartışmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli, "THK'nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum" dedi.

Pakdemirli: THK CHP ile birlikte hareket ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK'nın yangın söndürme uçaklarıyla ilgili, "THK'nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum" dedi.

Pakdemirli "THK uçakları işimize yaramıyor. Almak zorunda değiliz. THK siyasetin oyuncağı olmuş durumdadır. Ana muhalefet ile birlikte hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes'e sıçrayan orman yangınında gündeme gelen THK uçaklarına dair tartışma sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "'Beni memuriyetten atın, bu uçağa binmem' diyorlar. Hükümetimize siyasi saldırı var, bu dikkate alınmalı. THK'nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. THK uçakları işimize yaramıyor. Almak zorunda değiliz" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, "THK siyasetin oyuncağı olmuş durumdadır. Ana muhalefet ile birlikte hareket ediyor" diye konuştu.

Pakdemirli, “Bırakın işimizi yapalım. Yangına yangınla karşılık vermek tamamen teknik bir konu.” dedi.

İşte o video...

THK yönetimini eleştiren Pakdemirli, "El atından 20 uçakları olduğunu söylüyorlar hani nerede? Apronda 6 uçak gözüküyor. 3'ünün motoru yok. Vizontele'de bir sahne var ya 'Baba motor yok’ diyor. Aynen öyle…" dedi.