Abone Ol

Özlem Zengin: Çıplak Arama Uygulamasının Olması İnsan Hakları İhlali Olduğu Anlamına Gelmez

Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Haber Global'den Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı. Zengin, "çıplak arama" konusunda itiraf gibi açıklamalar yaptı.

Özlem Zengin: Çıplak Arama Uygulamasının Olması İnsan Hakları İhlali Olduğu

TBMM Genel Kurulu’nda “Türkiye’de çıplak arama yok” diyen, ancak her kesimden gelen eleştiri ve itirazlar üzerine insanlık dışı muamelenin 60 yıldır yürürlükte olduğunu itiraf eden Adalet Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Özlem Zengin yeni bir açıklama daha yaptı. “Pembe Oda denilen uygulamayı biz getirdik ve çok da doğru yaptık, ama ‘FETÖ’cüler bunu kullanarak cezaevinde hamile kalıyorlar” sözleriyle kamuoyunun büyük tepkisini çeken Zengin, Haber Global’de gazeteci Buket Aydın’ın konuğu oldu.

Zengin’in açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

Sosyal medyada size yönelik sistematik bir saldırı olduğunu neden düşünüyorsunuz?

Bunun başörtülü olmamın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu mesele yalan ve kampanya üzerinden yapılıyor ve bu büyük haksızlık. İş o kadar haddinden çıktı ki bir günde 55 bini aşkın tweet atıldı. Seçkin üniversiteler mezunu insanlar gidip tehdit ettiler. Sonra olay bana döndü. Sanki bana bu tweeti attığı için tutuklanmış gibi anlaşıldı. Maalesef bu bana yönelik değil, Cumhurbaşkanı hakaret ettiği için tutuklandı. Türkiye’de kadın ya da erkek olun siyasi kimliğiniz ne ise o derece sahip çıkılıyorsunuz. İstanbul Barosu’nda da bu durum böyle işleniyor. Hiçbir zaman bana yönelik bir açıklama yapılmadı. Meral Akşener’den bir geçmiş olsun mesajı bekler ve bu şekilde ifadelerini kullanmamasını isterdim. Gerçek ile gelinen nokta arasında hiçbir bağlantı yok. ‘FETÖ’cülerin sistematik şekilde hedefindeyim. Neden çünkü onların içinde hiçbir zaman olmamış olmam ve onlara karşı çıkmam.

Adalet, şiddet gören kadınların görüntüleri sosyal medyaya düşmeden sağlanamayacak halde mi?

Bu konuyla ilgili iki aşama var. Birincisi tutuklama ve soruşturma açılması. Samsun’daki kadının dokuz kez şikayetini kim ciddiye almadıysa buna soruşturması açılması lazım. Herkesin sorumluluğu var. Herkes görevini iyi yaparsa biz bunun önüne geçebiliriz.

Zengin'in çıplak arama konusunda sözleri ise şöyle:

Anayasa mahkemesine başvurular var. Bu uygulamanın var olması İnsan Hakları İhlali konusu olduğu anlamına gelmez.

Türkiye'de bu tür arama hiç yoktur demiyorum. Madem böyle bir mesele var bir zahmet bunun şikayetini de yapın.

Bu kadınların tamamı şikayetçi olmasını beklerdim, ama şikayetçi değiller. Bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum."