Abone Ol

Özgür Özel: Erdoğan tutuklanması gereken fabrika sahibini niye arıyor?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sakarya’da patlayan fabrikanın sahibini arayan Erdoğan'a tepki gösterdi. “Daha cenazeler yerdeyken, devletin en tepesinden iş yeri sahibine açılan telefon, soruşturmaya istikamet verme yönündedir." dedi.

Özgür Özel: Erdoğan tutuklanması gereken fabrika sahibini niye arıyor?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Özel, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın "iş cinayeti" olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın fabrika sahibiyle görüştüğünü açıkladığını aktaran Özel, taziye telefonunun Sakarya Valisi, Hendek Kaymakamı, vefat edenlerin aileleri ile varsa sendikaya açılması gerektiğini söyledi.

Özel, "Bu iş cinayetiyle ilgili, iş yerinin sahibi bir numaralı şüphelidir. Durum neyse bunu savcılar değerlendirecektir. Daha cenazeler yerdeyken ve savcılık harekete geçmeden, devletin en tepesinden iş yeri sahibine açılan ve daha sonra da basınla paylaşılan telefon, daha başlamadan soruşturmaya istikamet verme yönündedir. Biz bunları Soma'da çok gördük." dedi..

Cenazeler toprağa verilmeden MÜSİAD tarafından iş yeri sahibine "moral yemeği" verildiğini dile getiren Özel, "Bu fevkalade yanlış, ayıplı bir iştir. MÜSİAD gibi bir örgütlenmenin Genel Başkanı'nın da gidip orada bulunmasının gayesi görünmektedir." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söz konusu iş yerinin denetlendiğine yönelik açıklamasını anımsatan Özel, "Süleyman Soylu'nun açıklamasında da suçun örtülmesi ve suçluların telaşının izleri vardır. 'Biz orayı 3 ay önce denetlemiştik'. Bırak da buna müfettişler karar versin. Hem idari hem de yargı alanında vesayet oluşturacak ve üzerlerinde istikamet verecek birtakım davranışlardan kaçınılması gerekir." dedi.

Bu konuyu takip edeceklerini belirten Özel, 2018 yılında Meclis Başkanlığına sunduğu havai fişek üretimini kısıtlayan ve kullanımını yasaklayan kanun teklifinin arkasında olduklarını söyledi.

İŞTE O VİDEO