Abone Ol

Özdil'den Yıldırım'a: Yüreğiniz yetiyorsa TRT'de çıkın İmamoğlu'nun karşısına

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'a bir teklifte bulundu. "Binali bey laga lugayı bırakın" diyen Özdil, "Yüreğiniz yetiyorsa, hem de borazanınız TRT'de, çıkın Ekrem İmamoğlu'nun karşısına…" ifadesini kullandı.

Özdil'den Yıldırım'a: Laga lugayı bırakın yüreğiniz yetiyorsa...

Türkiye siyasetinde, sık sık siyasi parti mensuplarının iktidara yönelik olarak "Ekrana çıkalım" teklifleri gündeme geliyor. Ancak iktidar cephesinden uzun yıllardır TV ekranlarında karşılıklı tartışmaya yönelik tekliflere olumlu yanıt gelmiyor.

Sözcü yazarı Özdil, geçmişte siyasilerin çıktığı TV programlarını hatırlatarak, Yıldırım ve İmamoğlu için bir teklifte bulundu. "Hodri ekran" başlığıyla bir yazı kaleme alan Özdil şunları kaydetti:

Turgut Özal, Necdet Calp, Turgut Sunalp, hani şu meşhur “köprüyü satarım, sattırmam” efsanesi, işte böyle bir televizyon yüzleşmesinde yaşanmıştı. Delikanlı gibi hep beraber çıkmışlardı TRT ekranına.

 

Demirel, Ecevit, Erbakan, Türkeş… Rahmetliler en vurdulu kırdılı dönemlerde bile gayet medeni şekilde, medeni cesaretle aynı masanın etrafına otururlar, canlı yayında aynı kameranın karşısına geçmekten korkmazlardı.
Oturdukları masa yuvarlaktı ama, lafları köşeli olurdu, adı üstünde açık oturumdu, açık açık konuşurlardı.

Dallas'ı bekler gibi beklerdik o yüzleşme programlarını… En yüksek reytingli dizilerden daha çok izlenirdi.

Demokrasimize katkı sağlayan bu gelenek, bilahare özel kanallara taşındı. Amansız rakip olan Tansu Çiller'le Mesut Yılmaz çıkarlardı ekrana, çatır çatır tartışırlardı. “O varsa, ben de varım” derlerdi.
Ali Kırca'nın yönettiği bir program hatırlıyorum mesela, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Alparslan Türkeş, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz katılmıştı, hiçbiri naz yapmamıştı, hiçbiri korkup kaçmamıştı.

2002'de… Deniz Baykal ile asrın liderimiz birlikte çıktılar, değerli ağabeyim Uğur Dündar'ın seçim arenasına, canlı yayında.

Sonra?
E nooldi sana, nooldi boyle?

Binali bey laga lugayı bırakın, yüreğiniz yetiyorsa, hem de borazanınız TRT'de, çıkın Ekrem İmamoğlu'nun karşısına…
Hodri ekran!

Yazının tamamı için tıklayın