Abone Ol

Özay Şendir reyting ölçümlerine isyan etti; O kanallar neden yok?

Milliyet yazarı Özay Şendir, reyting listelerinin saçma olduğunu, bir çok haber kanalı ve dijital platformlardaki yapımların hakkının yendiğini iddia etti.

Özay Şendir reyting ölçümlerine isyan etti; O kanallar neden yok?

Özay Şendir, bugünkü yazısında "Bugüne kadar hiç böyle bir durum, böyle düşük rakamlar görmemişti o liste" ifadesini kullandı.

İşte Özay Şendir'in bugünkü yazısından "Reyting listelerinin saçma hali" başlıklı o bölüm:

Türkiye’deki haber kanalları reyting listesinde yok. Digiturk, D-Smart, Tivibu gibi platformların kendilerine ait kanalların da reytingleri ölçülmüyor. Ölçüldüğü dönemde her gün ilk 100 listesine 25-30 program sokan TRT Çocuk da listeden çıktı.

İyi kötü seyircisi olan, müzik kanalları, uydu kanalları, yerel kanallar da yok haliyle listede. Peki ne var diyeceksiniz? 0.54 reyting alan program da var mevcut listede, 1.43 share alan haber bülteni de...

Bugüne kadar hiç böyle bir durum, böyle düşük rakamlar görmemişti o liste. Reytinglerin ölçülme sebebi reklam pastasının dağılışını belirlemektir. Mevcut listeye giren programlardan ve kanallardan çok daha fazla seyredilen programlar ve kanallar ölçülmüyor. Peki bu açıklanan liste kime ne fayda sağlıyor acaba?