Abone Ol

Osman Kavala ve Eşine Erdoğan'dan Af Dileyin Denildi mi?

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Halk TV yayınında Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra'ya, "Size 'Erdoğan'a gidin, af dileyin, Erdoğan'la görüşün, Osman Kavala'nın çıkmasını sağlayın' diyen birilerinin olduğunu duydum. İsim vermek zorunda değilsiniz ama bunu teyit eder misiniz" sorusunu yöneltti.

Osman Kavala ve Eşine Erdoğan'dan Af Dileyin Denildi mi?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye'nin Osman Kavala davasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 46. maddesinin birinci fıkrasını ihlal ettiğine hükmetti. Söz konusu madde, Sözleşme'ye taraf ülkelerin, taraf oldukları davalarda AİHM'in verdiği kesinleşmiş kararlara uymayı taahhüt etmelerini öngörüyor. AİHM, Kavala'ya 7 bin 500 Euro mahkeme masrafı ödenmesini kararlaştırdı. Karar bire karşı 16 oyla alındı.

Kararın verilmesin ardından Kavala'nın eşi Ayşe Buğra, Halk TV'de Barış Pehlivan'a AİHM'in verdiği bu kararı yorumladı

Gazeteci Barış Pehlivan, Ayşe Buğra'ya, "Bir şey soracağım, bir gazeteci olarak duyumum ama yanıtlamak zorunda değilsiniz. Size 'Erdoğan'a gidin, af dileyin, Erdoğan'la görüşün, Osman Kavala'nın çıkmasını sağlayın' diyen birilerinin olduğunu duydum. İsim vermek zorunda değilsiniz ama bunu teyit eder misiniz" sorusunu yöneltti.

Buğra'nın cevabı şöyle oldu:

"Böyle somut bir şekilde benim önüme böyle bir şey gelmedi, hayır bu olmadı ama yakınlarımızdan iyi niyetli pek çok insandan 'acaba sen böyle bir şey yapsan' diyenler oldu. Hayır olmadı, bu düşündüğüm bir şey değildi. Bunu doğru bulan, yapabilen olabilir. Ben öyle bir konumda çok faydalı olabileceğimi düşünmedim.