Abone Ol

Oscar’a Parazit damgası! Parasite filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

Güney Kore yapımı Parazit, Parazit, Altın Küre ödülü ardından Oscar'a da damgasını vurdu. En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uluslararası Film ödülünü kazanan Güney Kore yapımı Parazit oldu. Korece adı ‘Gisaengchung’ olan Parazit, kara komedi, gerilim türünde yer alıyor.

Oscar’a Parazit damgası! Parasite filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

6 dalda adaylığı bulunan Güney Kore yapımı Parazit filmi Oscar ödül gecesinin en dikkat çeken filmi oldu.

En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödülünü Bong Joon Ho’nun yönettiği Parazit filminin aldı. Oscar tarihinde ilk defa İngilizce olmayan bir film, En İyi Film Oscar’ını kucakladı.

Bunun yanı sıra tarihte ilk defa En İyi Film ve En İyi Yabancı Film ödülleri aynı yapıma gitti. Yılın en iyi filmi seçilen Parazit’te farklı sosyal sınıflara mensup iki aile üzerinden ilerliyor. Kazandığı ödüllerin ardından dikkatleri üstüne çeken Parazit filminin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. İşte film hakkında detaylar…

PARAZİT FİLMİ KONUSU

Parazit, yoksul bir ailenin zengin bir ailenin evine hizmetçi olarak girişi etrafında sınıf farklarını, kapitalizmi ve aile ilişkilerini ele alıyor.

Bir tarafta soyla gelen servetin klasik bir tablosunu sergileyen Park ailesi, diğer tarafta ise sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip olmayan Kim ailesi var. Şans veya kader sonucusu bu iki ev halkı bir şekilde bir araya geliyor ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen seziyor.

Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim ailesi çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştiriyor.

Kim’ler ‘vazgeçilmez' lüks hizmetler sunarken, Park'lar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine karşı kaybediyor. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşıyor. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettiği konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak veriyor. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit ediyor. İki aile arasında başlayan mücadeleye kan ve gözyaşı dahil oluyor.

PARAZİT FİLMİ OYUNCULARI

Kore filmi olan Parazit’de oyuncu kadrosu da Koreli isimlerden oluşuyor. Filmin başlıca oyuncuları Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik ve Park So-dam.