Abone Ol

Osage halkına kurulan komplo beyaz perdede

Fransa'da düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'nde ünlü ABD’li yönetmen Martin Scorsese’nin son filmi 'Killers On The Flower Moon'un (Çiçek Ayının Katilleri)' dünya prömiyeri yapıldı. David Grann’ın çok satan romanından esinlenen film, Oklahoma’daki Osage halkına karşı 1920’lı yıllarda kurulan komployu hikâye ediyor.

Osage halkına kurulan komplo beyaz perdede

Euronews'da yer alan habere göre, yaklaşık 200 milyon dolarlık filmde başrol oynayan Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro, Scorsese ile gösterimden önce ilk sırada “kırmızı halıya” çıkan isimler oldu. Festivalde “yarışma dışı” gösterilen filmde Jesse Plemons, Lily Gladstone, Brendan Fraser ve John Lithgow diğer önemli rolleri paylaşan sanatçılar oldu.

Robert De Niro’nun başrolünü oynadığı Scorsese'nin çektiği “Taxi Driver” (Taksi Şoförü) filmi 1976 yılında Altın Palmiye Ödülünü kazanmıştı. Yönetmen, senaryo yazarı, oyuncu, yapımcı Martin Scorsese, yıllardır Cannes Film Festivali’nin en önemli simaları arasında yer alıyor. Yönettiği filmlerle şu ana kadar 20 Oscar ve 10 Altın Küre Ödülü kazanan yönetmen, dünya sinemasının önemli isimleri arasında yer alıyor.

Filmin konusu, petrol bulunan bölgede yerli halka yapılan baskılar

David Grann’ın çok satan romanından esinlenen film, Oklahoma’daki Osage halkına karşı 1920’lı yıllarda kurulan komployu hikâye ediyor. Fakir topraklar olarak kabul edilen Osage’de, petrol kayağının bulunmasıyla halka karşı önce bir baskı, ardından cinayetlerin başlaması ve FBI’nin bunları araştırması filmde anlatılıyor. Osage kabilesinin yaşadığı yerlerde ardı ardına 60 yerlinin esrarengiz bir şekilde birer birer öldürülüşü anlatılırken, ABD tarihinde FBI’ın ülkede iç güvenlik alanında daha fazla ön plana çıkması da filmin ana konularından birini oluşturuyor.