Abone Ol

ORC: İttifakı bozan MHP 17 ilde ipi göğüslüyor

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçen hafta gerçekleşen grup toplantısındaki açıklamasının ardından AK Parti ile yerelde ittifakın sona ermesiyle birlikte, analizler de yeniden yapılmaya başlandı.

ORC: İttifakı bozan MHP 17 ilde ipi göğüslüyor

Bazı anketçiler bu durumun AK Parti'ye yarayacağını ifade ederken bazıları ise MHP ile ittifak olmadan girilecek bir yerel seçimde özellikle İstanbul ve Ankara'nın risk taşıdığını dile getiriyor.

BİR DEĞERLENDİRME DE ORC'NİN SAHİBİNDEN GELDİ

Yerel seçimlerle ilgili olarak ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki'den de bir açıklama geldi. İttifaksız yerel seçimin AK Parti'ye yarayacağı, MHP'ye yaramayacağı şeklindeki ifadeleri hayretler içerisinde takip ettiğini dile getiren Pösteki, elindeki sonuçlara göre MHP'nin kazanmasının olası olduğu iller ve AK Parti için risk taşıyan illeri değerlendirdi.

İşte Pösteki'nin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmeler;

- Son 1 haftadır, AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlere ittifaksız şekilde girecek olmalarıyla alakalı yapılan yorumları, analizleri ve araştırma sonuçlarını gördükçe hayretler içerisinde kaldım.

"NASIL BİR FAYDADIR ANLAYAMADIM"

- Neymiş efendim, ittifaksiz yerel seçime girilmesi AK Parti'ye zarar vermiyormuş aksine daha faydalıymış vs... AK Parti'nin İstanbul ve Bursa'yı riske atması, ittifaksız girdiği seçimde Ankara, Denizli, Antalya ve Balıkesir'i kaybetmesi nasıl bir faydadır anlayamadım.

"MHP AÇISINDAN RİSKLİ OLAN TEK YER MANİSA"

- Ayrıca diyorlar ki, MHP mevcut belediyelerini kaybediyor. Elimdeki araştırma sonuçlarına göre MHP, Bartın, Karabük, Isparta ve Osmaniye'yi yüzde 50'nin üzerinde bir oyla, Adana ve Mersin'i ise hatırı sayılır bir oyla yeniden kazanıyor. MHP açısından riskli olan tek yer Manisa...

MHP, 11 İLDE BİRİNCİ DURUMDA

- Bunun ötesinde MHP; Tokat, Çankırı, Afyon, Kütahya, Düzce, Kırıkkale, Niğde, Kastamonu, Aksaray, Uşak ve Zonguldak gibi illerde potensiyel adaylarıyla şu an 1. durumda.

"İSTANBUL VE ANKARA ÇOK ÖNEMLİ ÇOK"

- Velhasıl, MHP ile ittifak yapmadan yerel seçime girmesi AK Parti'ye fayda mayda sağlamıyor, her şey bir kenara İstanbul ve Ankara çok önemli çok.