Abone Ol

Oluç: HDP Olmadan Herhangi Bir İttifakın Başarı Şansı Yok

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, seçim ittifaklarının gündemlerinde olmadığını belirtirken, HDP olmadan herhangi bir ittifakın başarı elde etme şansı olmadığını belirtti.

Oluç: HDP Olmadan Herhangi Bir İttifakın Başarı Şansı Yok

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, aralarında Artı Gerçek’in de bulunduğu bir grup gazeteciyle online toplantıda bir araya gelerek, gündeme dair soruları yanıtladı.

SEDAT PEKER’İN AÇIKLAMALARI BÜYÜK BİR ÇÜRÜMEYİ GÖSTERİYOR

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları için “vahim bir durum” diyen Oluç, Susurluk’tan bile daha vahim olduğunu söyledi.

Sedat Peker’in geçmişte AKP ile ilişkilerini hatırlatan Oluç, “İktidarla ilişkisi son ana kadar iyiydi, hatta yurt dışına elini kolunu sallayarak gitti. İçlerinde bir iktidar kavgası, pazar kavgası başladı belli ki” diye konuştu.

‘İKTİDARIN BÜTÜN ODAKLARI SUS PUS’

İktidarın suskunluğuna dikkat çeken Oluç, “İktidar açısından durum içler acısı. Lüzumlu lüzumsuz her şeye laf eden İçişleri Bakanı bu örgütlerin çalışmaları üzerine ağzını açmıyor. İktidarın bütün odakları sus pus vaziyette” dedi.

Alaattin Çakıcı, Mehmet Ağar, Korkun Eken ve Engin Alan’ın Bodrum’daki fotoğrafını hatırlatan Oluç, şöyle devam etti:

“Bu fotoğraf iktidarın içindeki çevrelere verilen bir mesajdı aslında. Bir mevzi savaşının işaretiydi. Bu fotoğraf, yakalanan kokain gemileri vs hepsini üst üste koyunca Susurluk’tan çok daha organize, iktidarın çeşitli odaklarıyla ciddi ilişkileri olan, bu odaklar tarafından koruma altına alınmış bir suç ortamından söz ediyoruz. Fakat iktidarın bu konudaki umursamaz, koruyucu ve kollayıcı tavrı inanılmaz. Yargı da iktidarın egemenliği altında olduğu için hukuk yolu da işletilemiyor. Bu, büyük bir çürümeyi gösteriyor ve bu çürüme iktidardan bağımsız değildir.”

Oluç, “Bu çatışma iktidardaki çözülmeyi mi gösteriyor?” sorusuna ise “Çözülmeden çok içlerindeki iktidar kavgasının dışa yansımasıdır” yanıtını verdi.

Kavga alanı olarak da uyuşturucu ticaretindeki pazar payına işaret eden Oluç, “Siyaset-mafya- bürokrasi arasındaki ilişkiyi çok net olarak gösteren bir tablo ile bir kez daha karşı karşıyayız. Susurluk da öyleydi. Arabanın içinden çıkanlar temsili isimlerdi. Bu kez bir kaza olmadan ortaya çıktı. Siyaset de bu işin içinde. İktidardaki çeşitli odaklar bir yerinde duruyor. Çözülmeden çok çürümeyi gösteriyor” dedi.