Abone Ol

Nihal Olçok'tan Bülent Arınç'a damat tepkisi

Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan ve oğlu ile eşini 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybeden Nihal Olçok, Bülent Arınç'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a damadıyla ilgili verdiği yanıta tepki gösterdi.

Nihal Olçok'tan Bülent Arınç'a damat tepkisi

15 Temmuz'da oğlu ve eşini yitiren ve Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulu'nda yer alan Nihal Olçok, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, 'FETÖ'den yargılanan damadı Ekrem Yeter'in dosyasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a verdiği yanıta tepki gösterdi.

"ŞAHSİ MESELENİZ İÇİN KONUMUNUZU KULLANAMAZSINIZ"

Olçok Twitter hesabından Arınç'ın açıklamasını alıntılayarak "TBMM hepimizin... Şahsi meseleniz için ne kamuoyunu ne antetli kağıdı ne de ne işe yaradığını çözemediğim konumunuzu kullanamazsınız. Bizim çiğnenen hakımız, tazminat davası açamayışımızı kim savunacak. Toplanan paraların dağıtılmaması vs..." dedi.

Nihal Olçok'tan Bülent Arınç'a damat tepkisi - Resim: 1

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 'FETÖ'den yargılanan damadı Ekrem Yeter'in dosyasına ilişkin beraat kararına itiraz ettiklerini ve bozulacağını düşündüğünü dile getiren Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yanıt verdi. Kocaman'ın duruşma savcısına baskı yaparak kararın istinafa gitmesini talep ettiğini ifade etti.

TBMM antetli kağıt kullanan Arınç açıklamasında, "Mahkeme oy birliğiyle beraat kararı verdi. Buna çok kızdınız ve Duruşma savcısına baskı yaparak istinafa götürdünüz. Şimdi de, "İstinafta gerekeni yapacağım. Göreceksiniz karar bozulacak, lamı cimi yok' diyorsunuz. Önyargılı olduğunu belli ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

haberler.com