Abone Ol

Okul müdürüne cinsel istismar davası: Susması için para teklif etti

Tokat’taki Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü D.Ö. hakkında “17 yaşındaki E.Ö’ye odasında cinsel istismarda bulunduğu” gerekçesiyle dava açıldı.

Okul müdürüne cinsel istismar davası: Susması için para teklif etti

Müdür D.Ö’nün ise “başka biri aracılığıyla mağdur ve ailesini davadan çekilmeleri için tehdit ettiği ve mağdurun eski erkek arkadaşına, müdür lehinde beyanda bulunması için para teklif edildiği” öne sürüldü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da müdür D.Ö. hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

E.Ö., ifadesinde olayı özetle şöyle anlattı: “D.Ö’nün odasına çıktım, diplomayı almak için geldiğimi söyledim. D.Ö. ‘Acelesi yok, veririz’ diyerek karşılık verdi. Bana, ‘Çok güzelsin. Giyiminle bunu ortaya koyuyorsun. Her erkeğin dikkatini çekebilirsin’ dedi. Tam oturacakken bana sarıldı, çekip kucağına oturttu. Elle tacizde bulundu.”

E.Ö’nün annesi N.Ö., de müdür D.Ö. ile ilgili, “D.Ö., Y.E.,’yi evimize göndererek şikâyetimizi geri almamızı istedi. Kızımın okul masraflarını üstleneceklerini, kızımın Niksar’da barınamayacağını söyledi. Y.E. bizi tehdit ederek nişanlı kızlarımın işlerinin bozulacağını söyledi” ifadelerini kullandı.