Abone Ol

Zafer Mutlu'ya Şok: Viskinize Buz, Yelkeninize Rüzgar Olmayacağız

Zafer Mutlu tarafından kurulan 'Türkiye'nin ilk hafta sonu gazetesi' Oksijen'in başındaki isim Tayfun Devecioğlu'nun 'haberini getir, telifini götür' çağrısı sert kayaya çarptı.

Zafer Mutlu'ya Şok: Viskinize Buz, Yelkeninize Rüzgar Olmayacağız

İlk sayısıyla raflarda yerini alan haftalık gazete Oksijen’in kurucularından Tayfun Devecioğlu’nun ‘haberini getir, telifini al’ çağrısı sert bir karşılık buldu. Tecrübeli gazeteci Bengüç Özerdem sosyal medya hesabından, Devecioğlu’nun çağrısına “Viskinize buz yelkeninize rüzgar olmayacağız” sözleriyle karşı çıktı.

‘Türkiye’nin ilk hafta sonu gazetesi’ sloganı ile yayın hayatına başlayan Oksijen’in kurucularından Tayfun Devecioğlu geçtiğimiz günlerde RS FM’den Atilla Güner'e verdiğ röporta sırasında dikkat çeken o çağrıyı yapmıştı. Devecioğlu “Türk medyasına bir soluk olacağını tahmin ediyorum. Bütün gazeteci arkadaşlara sesleniyorum. Benim iyi haberim var diyen arkadaşlar haberlerini getirsinler, telifini ödeyelim onlar da Oksijen’in bir parçası olsunlar” demişti.

Zafer Mutlu’nun öncülüğünde çıkan Oksijen gazetesinin kurucularından olan Tayfun Devecioğlu’nun ‘haberini getir, telifini al’ çağrısına tecrübeli gazeteci Bengüç Özerdem sert sözlerle karşı çıktı.

Savaş muhabirliği dahil 30 yıldan fazla aktif gazetecilik yapan Bengüç Özerdem’in sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. Özerdem “Viskinize buz, yelkeninize rüzgar olmayacağız” sözleriyle Tayfun Devecioğlu’nu dolayısıyla Oksijen gazetesinin sahiplerini eleştirdi.

Bengüç Özerdem sosyal medya paylaşımında şunları söyledi:

“Telifli Gazeteciler aranıyormuş..” Haber yapın yayınlayalım” diyorlar...Biz kelle koltukta gazetecilik yapanlar...Çok acı çektik.Duydunuz mu? Bizler işsiz kaldık, tazminatlarımızı alamadık, mahkeme kapılarında sürümdük, hapislere atıldık...Artık uyandık...VİSKiNiZE BUZ, YELKENiNiZE RÜZGAR OLMAYACAĞIZ... Gerçek Muhabirler, Gazeteciler bütün zorluklara alıştı... Bu ara ben ve benim gibiler, ne istiyor yazayım ...Telifi boş ver...YÜREKLİ genel yayın yönetmenini, patron arıyoruz..İşte o zaman ücretsiz bile , ölümüne haber yaparız.

Zafer Mutlu'ya Şok: Viskinize Buz, Yelkeninize Rüzgar Olmayacağız - Resim: 1