Abone Ol

Ödüllü yönetmen Gülten Taranç: Şişmanım diye iş vermediler, krediyle kendi filmimi çektim

Antalya Uluslararası Film Festivali'deki 'Rengarenk' seçkisinde 'En İyi Film' ödülünü alan Yağmurlarda Yıkansam'ın yönetmeni Gülten Taranç, şişman olduğu için medya sektöründe kendisine iş verilmediğini, banka kredisiyle filmini çektiğini söyledi.

Ödüllü yönetmen: Şişmanım diye iş vermediler...

Altın Portakal ödülü alan Gülten Taranç, 2013 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Uzun süre sinema sektöründe iş arayan Taranç, daha rahat iş bulmak için İstanbul’a yerleşti. Burada da iş arayan 26 yaşındaki Taranç, şişman olduğu gerekçesiyle birçok kapıdan geri çevrildi. Taranç, Türkiye'de sanatsal kaygının olmadığını belirterek "Türkiye'de insana biçimsel yaklaştıkları gibi sanat eserlerine de öyle yaklaşılıyor" dedi.

Ödüllü yönetmen Gülten Taranç: Şişmanım diye iş vermediler, krediyle kendi filmimi çektim - Resim: 1

DHA'nın haberine göre, kendi çabasıyla film çekmeye karar veren Gülten Taranç, gerekli teknik ekipmanı binbir güçlükle biriktirdiği parayla aldı. Ancak Gülten Taranç’ın evine giren hırsız, teknik ekipmanlarla birlikte genç yönetmenin hayallerini de çaldı.


Taranç tekrar sinema sektörünün kapısını çaldı, ancak yine şişman olduğu gerekçesiyle iş bulamadı. Sinema filmi çekmek için banka kredisi çeken Gülten Taranç, 18 günde ilk uzun metraj filmi olan ’Yağmurlarda Yıkansam’ı çekti.

Gülten Taranç’ın filmi, Uluslararası Antalya Film Festivali’nde izleyicilerin oylarıyla 10 film arasında en iyi film seçildi.