Abone Ol

O programı kaldırın! Nihat Hatipoğlu'nu kim istemedi?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Star Tv'de Nihat Hatipoğlu'nun programının neden kaldırıldığının iç yüzünü yazdı. İşte o çarpıcı gerçek..

O programı kaldırın! Nihat Hatipoğlu'nu kim istemedi?

Turnagöl ve Hatipoğlu’nu kim kurtardı?

“Fatih Ediboğlu’nun kaldırmak istediği programlardan biri de Nihat Hatipoğlu’nunkiydi.
“O programı yayından kaldırın” deyince itiraz ettim. “Aman efendim nasıl olur? Maliyeti çok düşük, reytingi yüksek. Yapmayın, etmeyin” desem de dinletemedim. “Bize TGRT sosu katıyor, kurtulalım bu programdan” dedi. “Arzuhan Yalçındağ Doğan ve Aydın Doğan beyin de fikrini alsak. Bu programı beğeniyorlar” dedim ama yanıtı sert oldu:
“Kanalı ben yönetiyorum kardeşim. Aydın Doğan’ın da amma çok sevdiği program varmış. Kimi yayından kaldırmak istesem ‘Aydın Bey sever’ diye odama geliyorsun. Kaldır diyorsam kaldır.”
Haklıydı. Kaldırmak istediği “Sibel Turnagöl ile Kardelen” ve Kadir Çelik’in “Objektif”i için de aynı şeyleri söylemiştim.
Üç programı yayından kaldırdıktan sonraki İcra Kurulu toplantısında Fatih Bey yoktu. Arzuhan Yalçındağ Doğan sinirli bir şekilde bana, “Yüksel’ciğim bu kadar iyi giden programı niye kaldırıyorsunuz?” dedi.

Ertesi gün Doğan Yayın Konseyi’nin toplantısı vardı.
Aydın Doğan’ın yönettiği toplantıya Fatih Ediboğlu ile katıldık. Toplantıda Aydın Bey, Fatih Bey’e seslenip Sibel Turnagöl’ü kast ederek şunları söyledi:
“Yahu bu kız bizim ailemizden biridir dedik. Yine dinletemedik. Kaç kere söyleyeceğim Sibel’in programıyla uğraşma diye.”

Fatih Ediboğlu, ‘Ama efendim reytingleri çok düşük’ deyince Aydın Bey tatlı sert bir üslupla devam etti:

“Düşükse düşük.Saatini değiştir, içiyle oyna, niye kaldırıyorsun? Hem Nihat Hatipoğlu’nun programını da kaldırmışsın. O da kalkmayacak. Bana tekrar söyletmeyin.”
Sonunda benim dediğim oldu ve Türkiye Nihat Hatipoğlu gibi bir ismi kazandı. Yıllarca Star TV’de çalıştıktan sonra Nihat Hatipoğlu, çok iyi paraya Çalık Grubu’na transfer oldu.

Ali Eyüboğlu / Milliyet