Abone Ol

Nurettin Canikli: Yarın açıklanacak olan Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil

Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı unsurlara ilişkin de "Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil" değerlendirmesinde bulundu.

Ne sıkıyönetim ne İstiklal Mahkemesi olacak

Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınanları ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığının önünde kolundan yaralanan Levent Karabilek'i ziyareti sırasında hiçbir darbe girişiminde halka kurşun sıkılmadığını, Meclis'in bombalanmadığını vurgulayan Canikli, bu girişimde bulunanlara karşı en ağır cezanın verileceğini belirtti. Canikli, "Yarından itibaren kararlar açıklanacak. Millete ihanet edeceksiniz, düşmandan koruması için milletin verdiği silahı millete doğrultun, böyle bir şey yok. Devlet olarak inşallah bütün kararlar alınacak." ifadelerini kullandı.

Canikli, darbe girişiminin gerçekleştiği gece İstanbul'da bulunduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Toplantıdan yeni geldim, saat 22.15'te. Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle, İKEA var kaldığımız yerin karşısında oraya indiler 9 maskeli, ellerinde silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce kaçıp helikopterle geriye gittiler. Sitenin girişinde vatandaş izin vermedi."