Abone Ol

Nemfoman kadınların itirafları

Çek Cumhuriyeti'nde açılan bir Facebook sayfası, nemfomani (seks düşkünlüğü) hastası kadınların itiraflarına ev sahipliği yapıyor. Seks düşkünı kadınlar, bunun 'gerçek bir hastalık' olduğunu savunuyor.

Nemfoman kadınların itirafları

Mirror gazetesinde yer alan haberde, "Priznání nymfomanek" isimli Facebooksayfasında kadınların itiraflarını yazmaya davet edildiği belirtildi.

İsmi açıklanmayan seks düşkünü kadınlar, cinsel deneyimlerini, itiraflarını ve baştan çıkarıcı özçekimlerini paylaşıyorlar.

Bir itirafta, "Bir erkeğin beni bağlamasına bayılıyorum. 20 yaşındayım ve günde 3 kez seks yapmaya ihtiyaç duyuyorum" sözleri yazıldı.

Bir diğerinde ise, "Zengin erkeklerle yatıyorum, sonra onlardan şantajla para istiyorum" itirafı yapıldı.

Öte yandan gerçek bir nimfomani hastası olan 32 yaşındaki Ludmila Koutnikova, bu sayfanın bir saçmalık olduğunu söyledi. Farklı pozisyonlarda sevişmek isteyen kızların nimfomani hastası olmadığını savunan Koutnikova, bunun gerçek bir hastalık olduğunu ve 16 yaşından beri psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Koutnikova'ya göre bu site gerçek nemfomani hastalarına hakaret ediyor ve kızların kendilerini mağdurdan çok fahişeymiş gibi göstermelerine sebep oluyor.

Nemfomani kadınlarda görülen hiperseksüaliteye verilen isimdir. Hiperseksüalitenin veya nemfomaninin sözlük anlamı bitmeyen çiftleşme arzusudur. Nemfomani sadece kadınlar için kullanılan bir terimdir, erkeklerde görülen hiperseksüalite satiriasis olarak adlandırılır ancak hiperseksüalite, yani cinsel doyumsuzluk, çoğunlukla kadınlarda görülür. Nemfomaninin bir anomali olup olmadığı konusunda bir görüş birliği yoktur.

Etimoloji: Nemfomani

Nemfomani Yunanca’daki Nymphe ve maniasözcüklerinin birleşiminden oluşmaktadır. Nymphe kelimesi kız, mania ise delilik anlamına gelmektedir.

Nemfomani neden kaynaklanır?

Nemfomaninin sebeplerinden biri hormonel sıkıntılardır. Dolayısıyla hormon tedavisi gören kadınlarda cinsel arzu günlük hayatı olumsuz etkileyecek seviyeye kadar çıkabilir. Sinirlerin duyarlılığının aşırı oranda artması ile nemfomani belirtileri ortaya çıkabilir ve bu durum cinsel isteği arttırır. Bu durum beyinde cinsel ilişkiyi ve eş seçimini kontrol eden sistemi bozmaktadır. Özellikle cinsel doyumu sağlayan fizyolojik sistemler çoğunluğunkinden daha farklı çalışmaya başlar.

Nemfomaniyi tetikleyici faktörler olabilir. Örneğin vulva hastalıkları hiperseksüelitenin tetikleyici nedenleri arasında sayılmaktadır.

Nemfomaninin belirtileri nelerdir?

Sürekli olarak cinsellik üzerine düşünme, başka bir konuya konsantre olamama; nesnelere temas sonucu oluşan dürtülerin etkisiyle mastürbasyon yapma veya cinsel ilişkiye girme ihtiyacı hissetme; cinsel ilişkiden doyum alamama, cinsel ilişkiye doymama; partner seçiminde ayrım gözetmeme nemfomaninin belirtileri arasındadır.

Nemfomani ve toplum

Nemfomani ortalamaya kıyasla daha fazla cinsel arzu duymaktır, öyle ki kişi cinsel doyuma ulaşamaz ve sürekli bir cinsel doyumsuzluk içindedir. Bu durumun bir rahatsızlık olarak değerlendirilip değerlendirilmemesi konusunda görüş ayrılığı vardır.

Nemfomanlar hormonel durumlarından dolayı pek çok zorlukla karşılaşırlar. Sorun sadece cinsel doyumsuzluk değildir, bu doyumsuzluk gündelik hayat temposunu engellemeye başlar. Yine de nemfomaniyle yaşayan kadınların en büyük problemi toplumun bu nemfomani durumuna ve kadın cinselliğine bakış açısıdır. Pek çok kadın bu durumu yakın çevresiyle bile paylaşmaktan çekinir. Hiperseksüellerin hem arkadaşlık ilişkileri hem de romantik ilişkileri bu yüzden zarar görür. Dolayısıyla nemfomani beraberinde psikolojik rahatsızlıklar da getirir. Psikolojik rahatsızlıkların, çevre ve toplum tarafından dışlanmanın yanı sıra hiperseksüellerin cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riskleri de herhangi bir insana kıyasla daha yüksektir.