Abone Ol

Nevşin Mengü'den Fahrettin Altun'a İnce yanıtı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Haber Global'de katıldığı canlı yayını terk etti. Bunun ardından Fahrettin Altun'un yorumuna Nevşin Mengü'den cevap geldi.

Nevşin Mengü'den Fahrettin Altun'a İnce yanıtı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Haber Global'de katıldığı canlı yayını terk etti.

Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu programda sözünün kesilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fetih konuşmasına" bağlanılması üzerine tepki gösteren İnce, programdan ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muharrem İnce'nin yayını terk etmesine "İnce'nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce'nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır" sözleriyle tepki gösterdi.

Gazeteci Nevşin Mengü, İnce'nin yayını terk etmesinin ardından Fahrettin Altun'a şu sözlerle göndermede bulundu:

"Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz."

Nevşin Mengü'den Fahrettin Altun'a İnce yanıtı! - Resim: 1