Abone Ol

Nevriye Fenerbahçe'ye sıfır çekti ortalık karıştı

Galatasaray Kaptanı Nevriye Yılmaz'ın Fenerbahçe derbisinde hiç şut atmaması ve sayı, ribaund, asist istatistiklerinde sıfır çekmesi sonrasında yapılan yorumlar ortalığı karıştırdı.

Nevriye Fenerbahçe'ye sıfır çekti ortalık karıştı

Sarı kırmızılıların sembol ismi Işıl Alben, Instagram'dan 'Herkes yılar Nevriye Yılmaz' başlıklı bir açıklama yapıp, takım arkadaşına destek verdi.
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 75-62 yendiği karşılaşmada sarı kırmızılı takımın kaptanı Nevriye Yılmaz'ın hiç şut atmaması ve sayı, ribaund, asist kategorilerinde sıfır çekmesi günün en çok konuşulan spor olayları arasına girdi.

Basketbol camiasının yakından tanıdığı isimleren eski antrenör ve yorumcu Hayri Pekergin, 'basketfaul.com'da yer alan yazısında Nevriye için çok ağır ifadeler kullanıp, "Profesyonellik bu değil. Bu olmamalı. Hayatta her şey para değil" dedi.

IŞIL ALBEN: NEVRİYE YILMAYACAK
Bu görüşlere ilk tepki Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın sembol ismi Işıl Alben'den geldi. Instagram'dan Nevriye ile çekilmiş bir maç fotoğrafını yayınlayan Işıl, yanına da şunları yazdı:

"Maruz kaldığımız suçlama ve dedikodulara cevap vermedikçe, bu kişilere açık açık tepki vermedikçe dün oynadığımız maçtan sonra gördük ki insanlar şuursuzca saldırabiliyor. Yazısının ana fikrini saygı olarak gösterirken en büyük saygısızlığı Türk basketboluna sayısız kupa ve madalya kazandıran, kadın basketbol tarihinin en büyük ismi olan Nevriye'ye yapıyor.

"BU SEFER SUSMUYORUZ"
Eleştiriye hepimiz açığız ancak bir insan düşünün ki artık gözünü ne kör ettiyse kendisini spora adamış, giydiği formayı her daim hakkını vererek terleten, Avrupa'da kendisini kürsüye çıkarmış Milli Takım Kaptanını ağır ithamlarla suçluyor. Bu sefer susmuyoruz. Dün kaleme aldığı yazısından dolayı Hayri Pekergin'i kınıyorum.

Nevriye'ye saldırırken benim adımı kullandığı için de kendisinden utanıyorum. Eminim ki her idmanda bir adım fazla atmam için beni iten, beraber ekstra idman yapmaktan çok keyif aldığım kaptanım ve dostum Nevriye Yılmayacak. Bu yazıyı yazıyorum çünkü siz kötü niyetli insanlar bilmelisiniz ki biz bir bütünüz ve bizi yıpratıp, bölemeyeceksiniz."

AKKAŞ: SON DERECE ÜZÜCÜ
Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş da Nevriye Yılmaz hakkındaki yorumlar için 'yakışıksız' ifadesini kullandı. Akkaş, federasyonun resmi sitesinde yer alan açıklamasında şunları söyledi:

“Yıllar boyu Türk kadın Milli takımlarına her türlü fedakârlığı yaparak büyük bir özveriyle hizmet eden Milli Takım kaptanımız Nevriye Yılmaz’ın adının gereksiz spekülasyonların içine çekilmesi son derece üzücü. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak her zaman yanında ve arkasında olduğumuz Nevriye Yılmaz’ın bir maçlık performansı sonrasında sırf kendi egolarını tatmin etmek amacıyla yapılan yakışıksız yorumların hiç kimseye bir yarar getirmeyeceği apaçık şekilde ortadadır.

"ANLAMSIZ YIPRATMA ÇABALARI"
Türk kadın basketbolunun en değerli isimlerinden biri olan Milli Takım kaptanımız, örnek kişiliği ve sportmenliği ile kendini hiç kuşkuya yer bırakmayacak şekilde kanıtlamıştır. Milli Takımımızın son derece önemli sınavları öncesinde ortaya atılan bu anlamsız iddiaların basketbolumuza hiçbir yarar getirmeyeceği gibi gereksiz tartışmalara yol açacağını da hatırlatmak isterim. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, basketbola hizmet eden tüm oyuncularımızın yanında olduğumuzu, emek ve alın terlerinin bizler için ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha vurgularım.

Nevriye Yılmaz Türk Kadın basketbolu tarihine adını altın harflerle kazımız bir oyuncumuzdur. Durum böyle iken, oyuncularımızı anlamsız bir şekilde yıpratma çabalarına basketbol ailesinin de prim vermeyeceğinin bilinmesi gerekir.”