Abone Ol

Netflix nedir? Netflix'e nasıl üye olunur? Hangi diziler Netflix'te?

“Netflix Türkiye’de” haberi geçen hafta bomba gibi düştü gündeme. Peki ne oldu da “RTÜK, Twitter sansürü” haberleri uçuşurken ansızın Netflix’e Türkiye’den abone olup film, dizi izlemeye başladık?

Netflix nedir? Netflix'e nasıl üye olunur?

Hürriyet'ten Elçin Yahşi'nin haberine göre,

Dünyanın en büyük online film ve televizyon içeriği portalı Netflix, ABD’de 1997’de kuruldu. İnternet üzerinden sipariş almaya başlayarak, tüketicinin bizzat dükkâna gitme zorunluluğunu ortadan kaldırdı. 8 yıl gibi bir sürede Netflix ABD’deki evlerin yarısına girmeyi başardı. 2007’de online medya akışına geçtikten sonra önce Kanada’ya sonra Latin Amerika’ya, sonra Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya pazarlarına girmişti. Kişisel bilgisayarlar, akıllı televizyonlar ve telefonlar, tabletler, oyun konsolları gibi internet bağlantısı olan hemen her cihazdan ulaşılabiliyor. Kendi ürettiği yepyeni içeriklerin de tamamını bir anda yayımlayarak sektörde bir yeniliğe imza attı.

NETFLIX TÜRKİYE NEDİR?

Geçen hafta Las Vegas’ta düzenlenen CES’te (Tüketici Elektroniği Fuarı) Netflix CEO’su Reed Hastings, o andan itibaren 130’dan fazla ülkede erişilebilir olduklarını açıkladı. Sosyal medyada ‘netflixeverywhere’ etiketiyle başlatılan küresel patlamanın içinde biz de yer almış olduk. Çin, Kuzey Kore ve Amerikan şirketlerinin faaliyet gösteremediği birkaç yer dışında bütün dünyadan Netflix’e erişilebiliyor artık. Yani Netflix Türkiye’ye geldi demek yerine Netflix’e Türkiye’den de erişilebiliyor demek daha doğru.

BİZ NASIL İZLİYORUZ?

Netflix.com/tr’ye girip yaklaşık 25-40 TL arası değişen fiyatlarda 3 abonelik türünden birini seçerek üye oluyoruz. Kredi kartı numarası vermek gerekiyor ancak ilk bir ay deneme süresi olduğundan ücretsiz. Şu anda epey sınırlı sayıda ürün olmakla birlikte çeşitli dil ve altyazı seçenekleri var. http://www.netflix.com/browse/subtitles/tradresinden ulaşabilirsiniz.